Sport

Kétszáz forintból csinált hétmilliót a német zsugás

kártya póker (póker)
kártya póker (póker)

A póker kertészének becézett német hobbizsugás, Yasar Guden kétszáz forintból csinált hétmilliót, most pedig újabb nagy nyeremény küszöbén áll.

Nemrégiben rendezték a WSOP APAC főversenyét, amelyen Yasar Guden végzett a 15. helyen, amivel 33 ezer ausztrál dollárt nyert. Ez a hír valószínűleg különösebben senkinek sem kelti fel a figyelmét, de ha hozzátesszük azt, hogy a német állampolgárságú török pókeres ezt mindössze egy dollár befektetésével érte el, akkor arra már sokan felkapják a fejüket – írja a szerencsejátékkal foglalkozó oldal.

A „póker kertésze” becenevet kapó hobbijátékos története igazán mesébe illő. Guden ugyanis egy dollárt költött szatellit versenyekre, az ötlépcsős selejtező tornákon pedig sikerrel vette az akadályokat, így kijutott a World Series of Poker Asia-Pacific főversenyére.

Ott egészen a 15. helyig menetelt, amivel egy csapásra ismertté és természetesen gazdaggá vált, ugyanis 33 ezer dollár ütötte markát, ami átszámítva több mint hétmillió forintot jelent.

A szerény zsugás azonban nem szállt el a gyorsan jött sikertől, állítása szerint nem fogja a pénz megőrjíteni, ugyanis eddig is szép élete volt, boldog házasságban él, valamint van egy nagy háza, és jól menő foglalkozása kertészként.

Ettől függetlenül Guden most az EPT Berlin főversenyén menetel az újabb nagy eredmény felé, a legjobb ötvenöt között áll jelenleg, és esélye van megnyerni a 880 ezer eurós fődíjat is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik