Sport

Júniusban Kuvait ellen játszik a magyar válogatott

Június 6-án a kuvaiti csapattal játszik itthon felkészülési mérkőzést a magyar labdarúgó-válogatott.

A hazai szövetség (MLSZ) honlapjának keddi beszámolója szerint a megállapodás értelmében a meccsnek a közeljövőben Kuvaitban visszavágója is lesz.

A magyar nemzeti csapat még sosem találkozott a világranglistán jelenleg 113. Kuvaittal, így az 1902 óta íródó történetében az ázsiai ország lesz a 84. rivális, amelyikkel összeméri erejét hivatalos mérkőzésen.

“A hazai bajnokság elhúzódása miatt az Izland ellen június 3-ra tervezett mérkőzésünket már korábban le kellett mondani, de örömteli, hogy vezetőinknek ilyen gyorsan sikerült nyélbe ütniük a Kuvait elleni mérkőzést” – mondta Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az MLSZ honlapjának.

Hozzátette: “A találkozó plusz hozadéka, hogy a két szövetség megállapodása szerint később, egy kora tavaszi időpontban, az ázsiai országban is megmérkőzik a két együttes, amikor itthon még nem lenne garantált, hogy tökéletes időjárási körülmények között, megfelelő pályán játsszon a válogatott”.

A korábban három évig Kuvaitban dolgozó szakvezető az ellenfélről úgy vélekedett, hogy bár az utóbbi években némi visszaesés tapasztalható eredményeiben, de azt tudja, hogy gyors, technikailag képzett játékosok alkotják a keretét.

A magyar válogatott legközelebb szeptemberben, a románok elleni idegenbeli világbajnoki selejtezőn játszik tétmérkőzést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik