Sport

A magyarokat dicséri az olasz kapitány

jégkorong válogatott (jégkorong válogatott, )
jégkorong válogatott (jégkorong válogatott, )

Az A csoportba feljutott olasz jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya a magyar szurkolókat dicséri, és reméli, két év múlva a legjobbak között küzd majd mindkét válogatott.

A budapesti hoki-vb-n szombati délután eldőlt, hogy a kazahok és az olaszok jutottak fel a világelitbe, míg a magyar válogatott a harmadik pozíciót megszerezve maradt a divízió I-ben, a japánokkal és a koreaiakkal együtt. Ehhez a három együtteshez csatlakozik majd Ukrajna, valamint a nagy világbajnokság két kiesője.

A taljánok a zárónap előtt még fogadkoztak, hogy nyernek a kazahok ellen, hiszen így akár még fel is juthattunk volna, de az ázsiaiak ellen esélyük sem volt: 3-0-ra kaptak ki az olaszok.

A találkozó után Tom Pokel szövetségi kapitány elmondta, a magyarokért is küzdeni akartak, de sajnos ez nem sikerült.

“Sajnáljuk, hogy nem sikerült megnyerni az aranyérmet, de rendkívül örülünk annak, hogy sikerült visszajutnunk a legjobbak közé. Ma a magyarokért is ki akartunk állni, nagyon jó volt, hogy ez a remek közönség most nekünk szurkolt. Dicséret jár a torna szervezőinek, és a szurkolóknak, az egész világbajnokság kivételesen magas színvonalúra sikerült. Életemben rengeteg A csoportos vébén voltam már nézőként, és ez ott van a legjobbak között. Mi most bent maradunk az A csoportban, a magyarok feljutnak, és két év múlva találkozunk ott, megegyeztünk?”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik