Sport

Nyertünk, és harmadikok lettünk a vb-n

jégkorong válogatott (jégkorong válogatott, )
jégkorong válogatott (jégkorong válogatott, )

A magyar jégkorong-válogatott tét nélküli összecsapáson 1-0-ra győzte le Japánt. 10 pontot szerezve a harmadik helyen zártuk a tornát.

Az már szombat délután eldőlt, hogy a magyar válogatott nem jut fel a legjobbak közé, hiszen az olaszok nem tudták legyőzni a kazahokat, pedig nekünk erre lett volna szükségünk, ugyanis ha az ázsiaiak nem szereztek volna pontot, mi a japánok legyőzésével megelőztük volna őket.

A harmadik hely megszerzéséhez azonban kellett az esti győzelem, hiszen Japán akár meg is előzhetett volna minket. Azonban Sofron István – aki négy mérkőzés alatt egyszer sem tudta bevenni az ellenfél hálóját – a legjobbkor szakította meg rossz sorozatát: az 5. percben egy kis szerencsével ugyan, de bevette Fukufuji kapuját.

A második és harmadik etapban a japánok nagyon hajtottak az egyenlítésért, de Rajna Miklós remekül védett a kapuban, míg mi elöl szorgosan próbálkoztunk, hogy megduplázzunk az előnyt.

Ez nem jött össze, de így is maradt az 1-0, amivel megszereztük a harmadik helyet. A világelitbe az olaszok és a kazahok jutottak fel, míg Nagy-Britannia kiesett. A szigetországiak helyére a divízió I/B-ből Ukrajna jutott fel.

Eredmény – divízió I-es jégkorong-világbajnokság

Magyarország – Japán 1-0 (1-0, 0-0, 0-0)
Gólszerző:
Sofron (5.)

A végeredmény:
1. Kazahsztán 12 pont
2. Olaszország 12
———————–
3. Magyarország 10
4. Japán 6
5. Koreai Köztársaság 5
———————–
6. Nagy-Britannia 0

 

Vége a mérkőzésnek! 1-0-ra nyertünk Sofron góljával, így harmadik helyen zárjuk a világbajnokságot.

3. HARMAD

20. PERC: Öljük az időt, Sikorcin majdnem betalált az üres kapuba. VAS JÁNOS A KAPUVASAT TALÁLTA EL!

19. PERC: Magosi és Sofron szedett össze kisebb sérülést. Sofinak most magas bottal nyomtak oda egyet. Időt kértek a japánok, vélhetően leviszik a kapust.

18. PERC: Magosi messziről. Ez is valami, legalább a japán kapu elől jön a buli.

17. PERC: Ki kell húzni ezt a pár percet. Nagyon nem kellene most a gól, kivéve ha mi szerezzük. Hári tette rá közelről, mellé.

16. PERC: Gyilkos iramot diktálnak a csapatok.

15. PERC: Húúú, egy az egyben vitte rá az egyik japán Rajnára, szerencsére a védőink odaértek időben, és elvették a korongot.

14. PERC: Nyomnak, nyomnak a japánok, de hatástalanul. Azért nem kellene a szerencsére bízni a győzelmet és a bronzérmet.

10. PERC: Emberelőnyben vagyunk, de a japánok jól védekeznek. Áááá, majdnem! Sikorcin, majd Nagy Gergő közelről! Nem akar becsorogni az a korong.

9. PERC: Mizucsi kétszer is majdnem beköszönt, de Rajnának szerencséje volt. Ez nagyon meleg helyzet volt, akár egyenlíthettek is volna a japánok.

8. PERC: Benk kapáslövését fogta a kapus! Sok helyzetet hagyunk ki ismét. Nagyon kellene egy második gól. Nagy Krisztiánt állították ki a játékvezetők.

7. PERC: Sikorcin kísérletezett ezúttal, Fukufuji hárított. Nem sokkal később Nagy lőtt mellé.

6. PERC: Rajnának kellett a korongra tenyerelni. Emberhátrányban vannak Tanaka kiállítása miatt a japánok, mégis tudtak lőni.

3. PERC: Nagy a küzdelem, sok a hiba. Két bíró ütközött össze a pályán, furcsa jelent.

1. PERC: Megkezdődött az utolsó játékrész.

Vége a második harmadnak. Továbbra is 1-0 az állás, de sokkal jobbak vagyunk.

2. HARMAD

20. PERC: Bartalis fordulásból lőtt, Fukufujinak egymás után háromszor kellett védenie!

19. PERC: Jól van, Rajna fogja Suzuki lövését. Korongot szereztük, Magosi és Sikorcin lépett meg, de Magosi löketét védte a kapus.

18. PERC: Szélig nyomta le a földre az egyik japánt. Így emberhátrányban vagyunk.

16. PERC: Mi maradt ki! Bartalis készítette le a pakkot lövésre, Sofron viszont nem találta el jól, így Fukufuji mamutjáról vágódott ki a mezőnybe a korong.

15. PERC: Sofron majd Tanaka próbálkozott. A japánoké volt a nagyobb helyzet, hiszen hárman törtek kapura, de elpuskázták ezt a ziccert, köszönjük meg nekik.

13. PERC: Rajnának is volt most dolga. A japánok bármikor találhatnak egy gólt, szóval bele kell húzni.

11. PERC: Nagy Krisztián tette vissza a korongot Nagy Gergőnek, de már nem tudott lőni, pedig ez komoly gólhelyzet volt. Jól játszunk, de nagyon kellene még egy gól.

10. PERC: Megint Mihály, de most a védők beérték. Sikorcin kevergetett a kapu közelében, de nem tudott lőni.

8. PERC: Eltelt a kiállítás fele, a japánok eddig tanácstalanok.

7. PERC: Jól van, ez az. Nagy a tűz a magyar fiúkban. Sajnos Hárit elvesztettük két percre, mivel rátenyerelt a korongra.

5. PERC: Áááá nem igaz…. Mihály remekül húzta meg a cselt a palánk mellett, majd egyedül vezette kapura a korongot, de Fukufuji megint bravúrt mutatott be.

4. PERC: Hoppá, majdnem gólt szereztünk! Fukufuji nagyon jól véd ma. Közben a japánok is nyomnak, Rajnának és a védőinknek kell figyelni.

1. PERC: Folytatódik a mérkőzés. Közben eldőlt, hogy a csoportból kieső britek helyére jövőre Ukrajna legjobbjai érkeznek a magyarok csoportjába.

Vége az első harmadnak, egy góllal megyünk, reméljük a folytatás is hasonló lesz.

1. HARMAD

20. PERC: Jól védekeztük ki a japán akciókat, szerencsére nem tudtak egyenlíteni.

18. PERC: Mihály Árpádot ültették ki két percre a bírók. Emberhátrányban a japánok azonnal letámadnak.

17. PERC: Horváth lőtt ezúttal, de a védők blokkoltak. Kár, hogy nem középre ütötték a pakkot, hiszen két magyar is várta a lecsorgó korongot.

16. PERC: Mihály, majd Benk szúrta rá, Fukufuji viszont remekel.

15. PERC: Nagy helyzet mindkét oldalon, újabb gól viszont nincs.

13. PERC: Az egyik japán egy az egyben vezette a korongot Rajnára, szerencsére nem lett gól ebből az akcióból.

11. PERC: A mérkőzés elején látványos koreográfiával készültek a lelkes magyar szurkolók. Fényrudak kerültek kiosztásra az arénában, a lelátó felső részén pirosat kaptak a nézők, lentebb fehéret, míg az alsó szektorokban zöldet.

10. PERC: Ladányi szúrt rá egy eladott korongot, majd Horváth, de Fukufuji mindkétszer hárított.

9. PERC: Kapuvas az ellenféltől, a másik oldalon pedig Hári lőtt. Kezdenek felpörögni a japánok is.

8. PERC: Jó az iram, és mi vezetünk. Kár, hogy ennek a meccsnek már nincs tétje.

7. PERC: A japánok álmosan kezdenek, alig tudnak kijönni a harmadukból. Eddig 7-1 a kapuralövések aránya.

5. PERC: Emberelőnyben vagyunk. Sofron lőtt, eltörve az egyik japán botját, majd a második lövésénél átvánszorgott a korong a kapus mamutjai között. Bravó, 1-0!

4. PERC: Hűha, majdnem kaptunk egy gólt, de szerencsére pár centivel elkerülte a korong a kaput.

3. PERC: Sok magyar lövés volt egymás után, de egyik sem volt igazán komoly. Szerencsére hajtunk. A kapuban most nem Szuper Levente áll, hanem Rajna Miklós.

1. PERC: Megy a meccs. Mi pirosban játszunk, Japán fehérben. A kezdésre egy megdöbbentő statisztika: Japánban 9999 igazolt férfi játékos van, míg nálunk ez a szám épphogy eléri a 200-at.

Helyreállt a rend, hamarosan kezdődik a meccs. A világranglista helyezésekért kell harcolnunk, hiszen nem ugyanannyi pont jár a 3. és a 4. helyért.

A találkozónak 19:30 órakor kellett volna kezdődnie, de a helyszínen lévő kollégánk információi szerint még 18 percet írnak a kezdésig, hiszen a bemelegítésnél szétlőttük a plexit, amit cserélni kell.

Előzetes: Sajnos délután eldőlt, hogy nem juthatunk fel az A csoportba, hiszen az olaszok nem tették meg nekünk azt a szívességet, hogy legyőzik Kazahsztánt: az ázsiaiak 3-0-ra nyertek, vagyis a taljánok mellett ők jutottak fel a világelitbe.

Számunkra már csak a presztizs maradt, illetve, hogy a harmadik helyet megtartsuk Japánnal szemben. A távol-keleti alakulatot nemrég felkészülési mérkőzésen jól kitömtük, 7-0-ra hoztuk a találkozót. Most viszont nehezebb dolgunk lesz, hiszen két olyan válogatott találkozik, akik számára nincs tétje ennek a találkozónak. Ilyen esetekben pedig általában mi húzzuk a rövidebbet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik