Sport

Feljebb léptek a dobogón

Sok helyzetet kidolgozva aránylag sima győzelmet szerzett az OTP Bank Liga 24. fordulójában a Videoton FC a Paks ellen.

Kapcsolódó cikkek

Nagy lehetőség előtt állt a fehérvári gárda, hiszen az MTK siófoki vereségével megnyílt előttük az út a dobogó második helye felé. Szinte a teljes csapatot kicserélte José Gomes vezetőedző a Győr elleni kupameccshez viszonyítva, míg a túloldalon Tomiszlav Szivicsnek komoly gondokat okozott, hogy több stabil kezdő játékosa is hiányzott sérülés, valamint eltiltás miatt.

A mérkőzés előtt a piros-kékek csapatkapitánya, Tóth Balázs kapott ünnepi, 150-es számmal ellátott mezt Tassy Márk ügyvezetőtől, mivel a középpályás a Diósgyőr elleni idegenbeli meccsen játszotta 150. bajnokiját a Vidiben. Nagy lendülettel kezdett a Videoton, sok helyzetet alakítottak ki, akárcsak a legutóbbi két, Győr elleni mérkőzésen szerdán és múlt vasárnap.

Percől-percre:

2. perc: Gyurcsó Ádám baloldali szabadrúgását Torghelle Sándor fejelte le az érkező Arturo Álvarez elé, aki kapásból, 14 méterről tisztán lőhetett, de a labda Csernyánszki Norbertben elakadt.

6. perc: Álvarez baloldali beadását, Paraiba az ötös előtt, jobbal kapásból a jobb felső mellé, fölé lőtt.

8. perc: Nikola Mitrovics lövésre szánta el magát 18 méterről, Csernyánszki a jobb felső sarokba tartó labdát bravúrral öklözte ki, az ismétlést, pedig Torghelle lőtte rá, de ezt is hárította a kapus.

25. perc: Gyurcsó Ádám végzett el szabadrúgást balról, a tizenhatos sarkától, 22 méterre a kaputól, és nagy erővel a jobb felső sarokba csavarta a labdát, Csernyánszki csak beleérni tudott. 1-0

33. perc: Álvarez 16 méteres lövése csattant a felső lécen, majd a kipattanó pontosan Torghelle elé került, aki az ötösről az üres kapu mellé gurított.

58. perc: Álvarez verekedte be magát a 16-oson belülre, majd 14 méteres lökete kis híján kettétörte a keresztlécet.

69. perc: Gyurcsó 22 méteres szabadrúgását Marco Caneira a kapunak háttal, fejjel a bal sarokba továbbította. 2-0

73. perc: Egy bal oldali beívelést Tököli Attila elől Paulo Vinícius a bal alsó sarok felé kotort az ötös elől, Mladen Bozsovics hatalmasat vetődve fogja a labdát a gólvonalon, a bal saroknál.

91. perc: Juhász Dániel csapja be kapusát egy rossz hazaadással, a labda szerencséjére, szögletre pattant, amely után Szekeres Adrián bólintott az ötös elől a bal felső sarok fölé.

A Videoton helyzetei alapján akár gólkülönbséget is javíthatott volna, ám ezúttal sem voltak közeli barátságban játékosai Fortunával, de így is magabiztos teljesítményt nyújtva állhattak a tabella második helyére.

Jegyzőkönyv:

Videoton FC – MVM-Paks 2-0 (1-0)

Székesfehérvár, 2907 néző.

Vezette: Bognár T. ( Tóth II V., Takács G.)

Videoton: M. Bozsovics – Szolnoki, Caneira, Szekeres A., H. Sánchez (Nikolics N., 78.) – Mitrovics, Tóth B. (U. Nikolics, 65.) – Paraiba, Álvarez (P. Vinícius, 65.), Gyurcsó – Torghelle. vezetőedző: José Gomes

Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Kovács G., Juhász D. – Sifter, Báló – Heffler N., Lázok (Eppel, 72.), Vayer (Könyves, 52.) – Tököli. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics

Gólszerző: Gyurcsó, Caneira

Edzőszemmel:

–  Az első félidőben mutatott lendülettel és játékkal elégedett voltam. Később sajnos ez az intenzitás elkezdett csökkenni, amit megértek, de természetesen nem tetszett. Megértem, hiszen megviseli a játékosokat, amikor ilyen gyorsan változik az időjárás, és a télből minden átmenet nélkül a nyárban találják magukat, hiszen rengeteg vizet és ásványi sókat veszítenek ilyenkor, ami negatívan hat a teljesítményükre. Ettől függetlenül úgy érzem, elegendő lehetőséget alakítottunk ki és elég jól játszottunk ahhoz, hogy megérdemeljük a győzelmet. Viszont továbbra is azt látom, hogy bár nagyon jól kerülünk helyzetbe – ahogy azt a szerdai Győr elleni meccs után is elmondtam – nem vagyunk elég agresszívek ezek értékesítésében. Ezen mindenképp javítanunk kell a jövőben. – José Gomes a Videoton FC vezetőedzője

–  Sok gondunk volt a meccs előtt, ennek ellenére próbáltunk jól játszani, egy darabig sikerült is. Ma mi voltunk a szimpatikus vesztesek sajnos. Pont, amikor nekünk kellett volna gólt szerezni, akkor kaptuk a másodikat, azt is pontrúgásból, úgy ahogy az elsőt. Ettől függetlenül gratulálok a csapatomnak, mindenki a maximumot adta, de ez ma nem volt elég. A második félidőben sokat volt nálunk a labda, egy gólt legalább megérdemeltünk volna. A Vidi jobb csapat, ez világos, de azt gondoltam, hogy talán egy döntetlent ki tudunk hozni a meccsből, nem sikerült. Nehéz sorozatban vagyunk, de remélem, néhány sérült játékosom hamarosan visszatér, és ezeken a nehéz meccseken legalább néhány bravúrt sikerül elérnünk. – Tomiszlav Szivics az MVM-Paks vezetőedzője

Ajánlott videó

Olvasói sztorik