Sport

Daniel Negreanu nyerte a WSOP APAC főversenyét

dollár (dollár)
dollár (dollár)

Ötödik világbajnoki címét szerezte Daniel Negreanu a World Series of Poker Asia Pacific főversenyén aratott győzelmével.

A 10 ezer dolláros főversennyel zárult a WSOP APAC sorozata, melyen a végső győzelmet a világ egyik legnépszerűbb pókerese, a kanadai Daniel Negreanu szerezte meg – írja a Poker.hu.

405 játékos jelentkezett játékra a World Series of Poker Asia Pacific főversenyén. A nyereményalap általuk 3 847 500 ausztrál dollárra nőtt, 40 főt díjaztak.

Az ismertebb játékosok közül pénzbe ért Erik Seidel, Jeff Lisandro, Joseph Cheong és Antonio Esfandiari is, aki azonban nem lehetett maradéktalanul elégedett, ugyanis a kilencedik helyen távozott, így pont lemaradt a nyolcfős döntőről.

A fináléba a német Benny Spindler jutott be legtöbb zsetonnal, akinek a neve elég jól cseng a szakmában, a rengeteg online győzelme mellett két éve az EPT London bajnoki címét is elhódította.

Most az első WSOP karkötőjére hajthatott rá, azonban a fináléban szinte semmi nem jött össze neki, sorra bukta a partikat, míg végül a csalódást keltő hatodik helyen volt kénytelen távozni.

Annál jobban ment viszont a kanadai Daniel Negreanunak, aki a második helyen jutott be a döntőbe, ahol hamar az élre állt, és érezhetően motiváltnak tűnt ahhoz, hogy az egész versenyt megnyerje.

Partiról partira növelte előnyét, míg ellenfelei szép sorban távoztak a fináléból. Végül ott találta magát a párbajban is, ahol ellenfele az ausztrál Daniel Marton volt, nem volt azonban kétség, a két „Dani” csatájából ki kerül ki győztesen.

Az utolsó partiban Negreanu kettes párral adta meg Marton A-7-ra mondott allinjét, a 6-J-K-T-4 közös lapoknak köszönhetően ki is tartottak a kis kettesek, így Daniel Negreanu szerezte meg a bajnoki címet.

A csaposként dolgozó Marton így sem búslakodhatott, élete legjobb eredményét elérve 638 ezer dollárt nyert, míg Negreanu több mint egymillió dollárral és élete ötödik világbajnoki címével gazdagodott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik