Sport

Aaron Lim is karkötőt nyert a WSOP APAC-on

kártya póker (póker)
kártya póker (póker)

Bajnokot avattak a World Series of Poker Asia Pacific negyedik versenyén is, a 6-max tornát az ausztrál színekben induló Aaron Lim nyerte, mellyel 234 ezer dollár vágott zsebre.

167 játékos között szerezte meg a bajnoki címet a fiatal, rendkívül tehetséges Aaron Lim, aki Ausztrália első aranyérmét szállított a melbourne-i világbajnokságon – írja a Poker.hu.

Ötezer ausztrál dollárt kellett befizetni annak a játékosnak, aki szeretett volna megmérkőzni a WSOP APAC 6-max tornáján. Erre végül 167-en bátorkodtak, így alakult ki a 835 ezer dolláros nyereményalap.

A híresebb zsugások közül pénzbe ért Oleksii Kovalchuk, Ben Wilinofsky, Jonathan Karamalikis és Dominik Nitsche is, döntőbe azonban egyikőjük sem tudta magát eljuttatni.

Ott hat, főleg ausztrál helyi profi találkozott, a legesélyesebbnek Andy Lee-t és Aaron Limet tartották, akik nem is cáfoltak rá az esélylatolgatókra, pont ők ketten játszották a párbajt.

Lee vezetett, de nem sokáig, ugyanis a fiatal Lim hamar meg tudta fordítani az állást. Az utolsó partiban K-5-el ment allin, a jobb lapokat tartogató Lee A-Q-val megadott, azonban pechjére az asztalra J-6-3-8-5 lapok érkeztek, így Lim ötös párral nyerte meg a tornát.

Lee 145 ezer dollárt kapott remek szerepléséért, míg Lim markát 234 ezer ausztrál dollárt ütötte, és megkapta a WSOP aranykarkötőt is, ami egyben Ausztrália első hazai világbajnoki címét is eredményezte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik