Sport

Jim Collopy a Pot Limit Omaha világbajnok

kártya póker (póker)
kártya póker (póker)

A fiatal amerikai Jim Collopy szerezte meg a World Series of Poker Asia Pacific versenysorozatának Pot Limit Omaha világbajnoki címét.

A meglehetősen kisszámú mezőnyt összegyűjtő WSOP APAC második versenyét, a Pot Limit Omaha tornát az amerikai Jim Collopy nyert, aki 70 ezer dollárt tehetett zsebre világbajnoki címe mellé – írja a Poker.hu.

Összesen 172 játékos jelent meg a World Series of Poker Asia Pacific második számú versenyén, az 1650 dollár nevezési díjú Pot Limit Omahán. A nyereményalap 258 ezer dollár lett, amiből 18 játékost díjaztak.

Az ismertebb játékosok között, már akik pénzzel a zsebükben távoztak a versenytől, a legismertebb a 17. helyen végző Joe Hachem volt, aki az ausztrálok büszkesége, 2005-ben megszerezte a WSOP Main Event világbajnoki címét, most pedig 3 460 dollárt nyert.

A 14. helyen végzett Jeff Lisandro, míg a kilencediken Marvin Rettenmaier, mindketten 6 207 dollárt nyertek.

A döntő legismertebbje az amerikai Dan Shak volt, aki márciusban a rangos PartyPoker Premier League versenyét tudta megnyerni, most azonban az ötödik helyig jutott, 17 ezer dollárt kaszált.

A párbajba az ausztrál Ming Nguyen és az amerikai Jim Collopy jutottak, utóbbi végig vezetve egészen a győzelemig menetelt. Az utolsó partiban kétpárral múlta felül Nguyen egypárját, és tehette zsebre a 70 ezer dolláros főnyereményt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik