Sport

Hoki-vb: nem mi vagyunk az esélyesek

jégkorong válogatott (jégkorong válogatott, )
jégkorong válogatott (jégkorong válogatott, )

Ezt mondja a magyar válogatott kapitánya.


Fotó: MTI

Rich Chernomaz, a magyar jégkorong-válogatott kanadai mestere úgy érzi, a felkészülés jól sikerült, megtalálta a hatékonynak ígérkező támadósorokat. Még egy-egy védővel és kapussal szűkítenie kell a keretet.

„A játékosok megtanulták a felállást, és amint a japánok elleni keddi mérkőzésen is látható volt, ez jól működik. Bízom a fiúkban, és bár nem mi vagyunk az esélyesek, a közönség sokat dobhat a teljesítményünkön” – mondta a szövetségi kapitány.

A mieink sorrendben a britekkel, a dél-koreaiakkal, a kazahokkal, az olaszokkal és a japánokkal mérkőznek a Papp László Budapest Sportarénában, a torna első két helyezettje vehet részt a jövő évi minszki elit vb-n.

Minden meccsen telt ház lesz, és a szövetség nem tesz pluszterhet a fiúk vállára.

„Rögös utat járt be a csapat és az egész magyar hoki az utóbbi két évtizedben. Most a legfőbb feladatom, hogy segítsem a keretbe bekerülő fiatalokat úgy, mint ahogy engem terelgettek az öregek anno, hiszen előbb-utóbb nekünk is át kell adni a helyet” – fogalmazott Szélig Viktor, a magyar csapat játékosa, aki 21. világbajnokságát játssza majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik