Sport

Hoki-vb: meglepetés a magyar kapuban

bálizs bence (bálizs bence, )
bálizs bence (bálizs bence, )

Rich Chernomaz, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya a japánok elleni meccs után további egy fővel szűkítette keretét.

Bálizs nem védhet a vb-n
Fotó: MTI

A tavalyi, szlovéniai világbajnokságon meglepetés volt, hogy az akkor még csak 21 éves hálóőr, Bálizs Bence őrzi majd a magyar csapat kapuját. “Brunya” nem is teljesített rosszul a vb-n, bár a csapatnak nem jött össze a feljutás a legmagasabb osztályba. Az olimpiai előselejzetőn is ő volt a kezdőkapus, ám a torna kudarc volt, hiszen a hollandok simán elintéztek minket a döntő fordulóban, vagyis az utolsó két nagy versenysorozatban Bálizs állt a kapuban.

Rich Chernomaz a japánok ellen simán megnyert meccset követően viszont úgy döntött, kihagyja a vb-keretből a Sapa Fehérvár hokisát, akinek idén nem igazán ment a játék, hullámzó szinten teljesített a szezonban, februárban pedig le is sérült.

Helyette a fehérváriaknál többször védő Rajna Miklós került be a két rutinos kapus, Szuper Levente és Hetényi Zoltán mellé.

Korábban a kanadai szakvezető azt mondta, a keddi meccs után már a végleges keretet hirdeti ki, azonban még eggyel többen vannak a fiúk.

“Egy hátvédtől 24 órával a világbajnokság első meccse előtt búcsúzunk majd el, illetve akkor nevezzük meg, ki lesz a kapusok közül a harmadik számú. Addig még van négy edzésünk, ahol bármi megtörténhet, és szeretném, ha egy esetleges sérülés esetén sem kerülnénk nehéz helyzetbe hátvéd poszton” – nyilatkozta Chernomaz.

A magyar válogatott április 14-én a britek ellen kezd a világbajnokságon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik