Sport

Összetörte magát a Viszkis

ambrus attila (ambrus attila, )
ambrus attila (ambrus attila, )

Ambrus Attila,a "Viszkis" 12 évet ült bankrablásért, de talpraállt, szabadulása óta kerámiákat készít és árul. Az egykori jégkorongozó nemrég újra lépett, de hatalmasat esett. Ettől még nem utálta meg a hokit, sőt, személyesen szurkol majd a vasárnap kezdődő budapesti Divízió 1-es jégkorong-világbajnokságon a magyar csapatnak.

Ambrus Attila azért nem csak “hólapátoló” – viselte ő a magyar válogatott mezét
Fotó: facebook. com

A “Viszkis” néven elhíresült rabló gyerekkorában még mással foglalkozott, arról álmodott, hogy világhírű jégkorongkapus lesz. Nem is lett volna más választása. “Csíkszeredán születtem, így nem volt nehéz közel kerülni a jégkoronghoz. Felénk mindenki hokizik, aki nincs tolószékben. Nagyon szerettem a játékot, később a profik közé is bekerülhettem, de csak a tartalék tartaléka voltam. Aztán a börtönben is nyomon követtem az eseményeket, amennyire tudtam. Sajnos nem nézhettünk minden csatornát, és arra a néhányra is csak meghatározott időpontokban kapcsolhattunk. Persze azért valahogy mindig megtudtam az eredményeket, és meg tudtam nézni egy-egy mérkőzést is” – emlékszik vissza Ambrus Attila, aki a magyar válogatottnak is tagja volt egykor.

Azóta is követi a magyar és nemzetközi jégkorongot, sőt három hete maga is ismét pályára állt. “Tizennégy év után hokiztam újra. Nagyon jó érzés volt ismét játszani, de lehet, hogy egy kicsit meggondolatlan voltam. Rendesen összetörtem magam, még mindig fáj a csípőm. Az orvosok még nem tudták megállapítani, hogy pontosan mi a baj, de ha jól tudom, a hétre összehívtak egy konzíliumot az ügyemben. Remélem, hogy nem fedeznek fel semmi komoly problémát” – tette hozzá a sport24-nek a jelenleg keramikusként dolgozó Ambrus.

A “Viszkis” életet visz az agyagba
Fotó: facebook.com

Attilának a baleset sem szegte kedvét, már nagyon várja a közelgő jégkorong-vb-t. Azt mondja, ha felépül, biztosan kimegy a magyar csapat mérkőzéseire, a pálya széléről izgulja majd végig a meccseket. Komolyabb esélylatolgatásba azonban nem ment bele. “Ó, én sokadosztályú játékos voltam, amolyan “hólapátoló”. Vannak nálam autentikusabb sportági szakemberek is, akik pontosabb véleményt tudnak mondani a jelenlegi csapatról, az esélyekről. Meg egyébként is, én már túl vagyok a 15 perces hírnéven, jobban szeretnék a háttérben maradni… Természetesen szurkolok a fiúknak, hogy teljesüljön az álmuk, Sapporo után újra feljussanak az “A” csoportba” – adta meg a válogatottak számára követendő célt Ambrus Attila.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik