Sport

A kémia a legfontosabb a hokisoknál

Nagy Gergő (nagy gergő)
Nagy Gergő (nagy gergő)

Rich Chernomaz, a jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya nem szeretne variálni a sorokon a Japán elleni mérkőzés előtt.


Nagy Gergő góllal hálálta meg a bizalmat
Fotó: MTI / Földi Imre

Vasárnap este a budapesti divízió I-es világbajnokságra készülő magyar hokiválogatott Dunaújvárosban játszott felkészülési mérkőzést, az ellenfél pedig Lengyelország csapata volt. A vendégek ugyan egy korai góllal ránk ijesztettek, de végül a mieink nyertek 4-2-re.

Rich Chernomaz, a nemzeti együttes kapitánya nem volt teljesen elégedett a látottakkal:

„Elégedett vagyok azzal, hogy nyertünk, de még bőven van hová fejlődni. Nagyon lassan kezdtünk, a második és harmadik harmadban lettünk erősebbek. Mondjuk erre azért számítottunk valamennyire, hiszen tegnap is két edzésünk volt, nagyon sokat dolgoznak a fiúk az elmúlt napokban. Keményen játszott az ellenfél, és pont erre volt szükségünk. Szuper Leventének ez volt az első meccse egy éve, és megnyerte, ami nagy önbizalmat adhat. Összességében úgy láttam, elég biztosan állt a kapuban. A következő meccsen nem szeretnék változtatni a sorokon, az a legfontosabb, hogy a kémia meglegyen a srácok között, nem szerencsés cserélgetni az embereket” – mondta a kapitány, aki elárulta, hogy a japánok elleni, keddi találkozót követően hirdeti ki a végeleges keretét.

Az egyik gól szerzője, Sofron István szerint a játékosok már kezdenek beleszokni az új, 1-3-1-es hadrendbe:

„Vannak még dolgok, amikben fejlődnünk kell, de ez normális. Úgy gondolom, hogy egyre jobban játszunk, és látszik az eredmény is” – így a fehérvári hokis, aki kiemelte, külön öröm neki és a csapat számára is, hogy Szuper Levente győztes meccsel tért vissza a kerékvágásba.

Vasárnap egyébként nem volt felhőtlen a hangulat Dunaújvárosban, a hazai Acélbikák szurkolói transzparenseken vonták kérdőre Chernomazt, amiért négy újvárosi hokist is kirostált a válogatott keretből. A szakember a sportnapilapnak nyilatkozva ecsetelte, hogy a jobb korcsolyázó tudás és a nagyobb fizikum miatt voksolt a Miskolci Jegesmedvék játékosai mellett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik