Sport

Michelisz nem volt a topon az edzésen

Csak a 17. helyről indulhat a magyar pilóta a túraautó-vb marokkói futamán.

Marakeshben randevúznak a túraautó-vb résztvevői. A magyar pilóta, Michelisz Norbert a szombat délelőtti edzésen a negyedik helyen végzett a Hondával, de később nem volt ilyen szerencsés.

A második szabadedzésen például kigyulladt egy alkatrész az autójában és nem tudott értékelhető kört teljesíteni. Aztán az első időmérő edzésen a gyári Honda csapat versenyzője, Gabriele Tarquini végzett az élen megelőzve a Chevrolet-val versenyző Yvan Müllert, Alex MacDowallt és Tom Chiltont.

A Q2-be jutott még a LADA versenyzője, James Thompson és a 2012-es világbajnok, Robert Huff is. Michelisz Norbert számára nem alakult jól az időmérő edzés, autójában eltört az egyik lengéscsillapító, a 17. helyre futott be.

Ez azt jelenti, mindkét vasárnapi futamon innen indul majd (a Q2-ben is Tarquini volt a leggyorsabb).

“Voltak a napnak jó és rossz pillanatai is. Az időmérő edzés előtt biztos voltam benne, hogy jók lehetünk és továbbjuthatunk a Q2-be. Ahogy elkezdődött a kvalifikáció azonnal éreztem, hogy valami nem működik jól az autó jobb elejében. Ennél sajnos nem tudtam jobbat, ez volt a maximum, amit ki tudtam hozni az autóból.

Két másodpercre vagyunk a legjobb Hondás időtől, ami természetesen nem elfogadható, összességében nagyon csalódott vagyok. Meg kell nézzük, hogy mi lehetett a probléma, mert így holnap nem sok értelme van felállni a rajtrácsra. Vért izzadva a 17. helyen végeztünk ez annak tükrében, hogy délelőtt negyedik voltam nem elfogadható” – értékelte a történteket Michelisz Norbert.

Az első vasárnapi futamot 15 óra 20-tól közvetíti az Eurosport, a másodikat 16 óra 20-tól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik