Sport

Albert herceg finanszírozza Erdei következő meccsét

erdei zsolt (erdei zsolt)
erdei zsolt (erdei zsolt)

A honi ökölvívó szakma és a szurkolók egyöntetű véleménye szerint a magyar bunyós simán megnyerte szombat esti meccsét az orosz Grachev ellen. A németek másként látták.

Azt ugyan nem mondhatjuk, hogy világhír lett a Monte-Carlóban megtartott “Egymillió dolláros szuper négyes” elnevezésű tornából, az Erdei Zsolt vs. Denis Grachev (amerikai)eredetileg Gyenisz Gracsev és orosz szombat esti mérkőzésből. A meccs helyi sajtón kívül szinte csak Magyarországon és Erdei Zsolt profi karrierje miatt Németországban váltott ki némi sajtóvisszhangot, de ott is csak a tematikus bokszportálokon.

Az Erdei universumos pályafutását végigkísérő konkurens német Sauerland-istálló hivatalos oldala szerint hiába kezdett jobban a magyar ex-világbajnok, orosz ellenfele nagy nyomást gyakorolva fokozatosan és erőteljesen jött fel a mérkőzés második felében és magasabb ütésrátájával egymás után nyerte a meneteket.

A népszerű boxen-heute.de úgy látta  az első menetekben Erdei ugyan előnybe került balegyeneseivel és remek kontráival, de később nem bírta a Grachev által diktált tempót, menetről-menetre fogyott el, így a rengeteg ütést indító orosz a maga javára döntötte el a szoros találkozót.

A groundandpond.de is hatalmas meglepetésről számol be. Ahogy fogalmaznak korábbi Universum sztár remek kezdése után erőteljesen visszaesett a kemény harcot erőltető orosszal szemben, akinek jobban sikerült a mérkőzés második fele a keveset dolgozó magyarral szemben.

A sokat foglalkozatott német bíró, Ingo Barrabas honlapján szintén erős kezdés utáni erős visszaesésről ír, de nem foglalt komolyabban állást az eredményt illetően. A Madárnak edzőtermet biztosító EC-Boxing honlapja szerint Erdei fantasztikusan bokszolt a mérkőzés elején az ellen az orosz ellen, aki remekül tud alkalmazkodni a technikás ökölvívókhoz. Azonban hiába a remek balegyenesek, a gyorsaságbeli különbség, Erdei inaktivitása a tisztább találatok ellenére sem győzte meg a pontozókat, akik Zsolt utolsó két menetben mutatott fellángolása ellenére is hajszálvékonyan, de az egyfolytában ütő Grachevnek kedveztek.

Az egyetlen jó hír, hogy a profiboksz.hu információi szerint a nézőtéren helyet foglaló Albert monacói herceg viszont Erdeit látta jobbnak, tetszett neki a tiszta ökölvívása, és jelen állás szerint ő fogja finanszírozni a magyar bunyós következő mérkőzését. Ha lesz ilyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik