Sport

Madár méltatlanul vesztett Monacóban

Bár végig jobban játszott Erdei Zsolt, a bírák mégis ellenfelének ítélték a magasabb pontszámot. A döntésen Albert herceg is meglepődött.

Tíz menetes küzdelemben csapott össze szombat este Erdei Zsolt és az orosz Denis Grachev. Madár, Bódi László emlékére, a már jól ismert Republic slágerrel vonult be, és már az első menetben is bizonyította bal egyeneseivel, hogy sokkal jobban remekel a ringben, mint 30 éves ellenfele, aki korábban ketrecharcosként is kipróbálta már magát. Bár az orosz 9 évvel fiatalabb mint Erdei, magasabb és hosszabb is a magyar bokszolónál, mégis érzékelhető volt az a rutin, amit Madár profi boksz pályafutása óta elért, hiszen a taktikai és technikai érettség végig meghatározta játékát.

A rendkívül sportszerű és becsületes mérkőzés mégis csalódással zárult, annak ellenére, hogy Grachev jó néhány bal és jobb egyenest kapott, és sokkal lassabb, pontatlan ütések jellemezték az orosz küzdelmét, szemben Zsoltéval. Maximálisan érzékelhető volt, hogy a magyar bokszoló jobb, mint az orosz! A szorítóban Grachevet többször is figyelmeztette a bíró, de úgy tűnik ez sem számított az összesítésnél, ahogy az sem, hogy a menetek közötti visszajátszásoknál is csak az Erdei-féle pontos ütéseket nézhették vissza a képernyők előtt szorító nézők és Madár rajongók.

A bírák megosztott, 2-1-es pontozással Grachevnek ítélték a győzelmet, ezen pedig nemcsak a Monte Carlóba kiutazó – és a 900-1500 eurós jegyeket megváltó – magyar szurkolók lepődtek meg, hanem a sorok között helyet foglaló Albert herceg is, aki a közönséggel együtt „hurrogott” a pontozást hallva! Erdei Zsolt egyébként a meccs végén odaajándékozta kesztyűjét a monacói uralkodónak.

A „Monte Carlo millió dolláros szupernégyes” elnevezésű elődöntőjéből így Erdei nem mehetett tovább, és 33 győzelme után elvesztette veretlenségét is. A magyar öklöző két éve, 2011 júliusában bokszolt utoljára, ám ez egyáltalán nem volt érzékelhető a március 30-i meccsen. Érdekesség, hogy a 2000-es olimpián is egy orosztól kapott ki Erdei.

A döntőbe került Grachev most a 400 ezer dolláros jutalomért szállhat ringbe, az összecsapást július 13-án, ugyancsak Monte Carlóban tartják.

Információink szerint Erdei a vereség ellenére 100 ezer dollárt kapott a küzdelemért.

A meccs végén a következőket nyilatkozta Madár a Sport1-nek: „Végig úgy éreztem, hogy a kezemben van a meccs, ez nem is volt kérdés! Aztán amikor az edzőm a kilencedik menet után azt mondta, hogy döntetlen a mérkőzés, akkor bekapcsoltam a rakétákat! Úgy érzem, hogy a bokszot megölik a pontozók ezzel a bíráskodással, hiszen a találatok alapján nekem kellett volna nyerni, én most a győztes nyugalmával mondom mindezeket. Jól érzem magam, mindent megtettem a meccsért, mindenki vitatja ezt a mérkőzést. A szakma és a rajongók elismerése megvan, így nincs okom sírni, mosolygok, de azért fáj!” – hangsúlyozta a bokszoló, aki hozzátette, hogy most arra koncentrál, hogy hétfőn a kisfiával, Viktorral tölthesse a húsvétot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik