Sport

A pókerlegenda 400 ezer dollárt kaszált Tiger Woodson

Az őrült fogadásairól ismert pókerlegenda, Billy Baxter 400 ezer dollárt nyert, csak mert hitt Tiger Woodsban.

A világ pókerlegendái között tartják számon, emellett fogad mindenre, amiben lát fantáziát. Ő Billy Baxter, aki 2010-ben nagyot gondolt, és megtette Tiger Woodsot, miszerint fog még ő a golf világranglista első helyén szerepelni. Ez a tippje 400 ezer dollárt hozott neki a konyhára – írja egy szerencsejátékkal foglalkozó oldal.

Az élete során 2.3 millió dollárt nyerő pókerjátékos élete csupa izgalom, a pénz „elértéktelenedése” számára olyan dolog, amit csak úgy tud komolyan venni, hogy mindenféle őrült fogadásokat köt.

Így adta magát az a „prop bet” is, amit Tiger Woodsra tett, miszerint a világ legjobb játékosának vélt golfozó 2010-es lecsúszása a világranglista első helyéről csak egy megingás volt, fogja ő még a legelőkelőbb pozíciót birtokolni.

Ez a jóslata be is jött, igaz három évet várnia kellett, ugyanis a 14-szeres major tornagyőztes Woodsnak eddig tartott míg visszaszerezte a világranglista első helyét. Ezt a nemrégiben a Rory Arnold Palmer Invitational versenyen aratott győzelmével ért el, ami történetesen Baxter zsebét további 400 ezer dollárral tömte meg.

Valószínűleg azonban nem ez a legizgalmasabb fogadása Baxternek, hanem az az 1975-ös „prop bet”, amit a szintén két másik pókerlegendával, Doyle Brunsonnal és Jack Binionnal kötött. Abban az évben tartóztatták le ugyanis Baxtert illegális kártyaterem üzemeltetéséért, a rács mögött töltött időszak pedig egy újabb fogadásnak szolgált táptalajul.

Ezek szerint Baxter a börtönben, ha 16 kilót lead a súlyából, 5-5 ezer dollárt nyer el két barátjától. A hűvösön töltött rövid idő alatt Baxter ennél egyel többet, azaz 17 kilót fogyott, így tízezer dollárt keresett rabsága alatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik