Sport

Saját NHL-csúcsát döntheti meg a Penguins

A Pittsburgh Penguins hazai környezetben rendkívül könnyedén, 4-0-ra diadalmaskodott a Winnipeg Jets együttese felett, így sorozatban 14. győzelmét aratta az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL).

A csütörtöki összecsapáson Pascal Dupuis két gólt szerzett, míg Tomas Vokounnak ez volt karrierje ötvenedik hibátlan mérkőzése a kapuban.

A Pittsburghnek már csak három győzelemre van szüksége ahhoz, hogy beállítsa az NHL-rekordot. A csúcsot szintén a Pingvinek tartják: a Mario Lemieux fémjelezte gárda az 1992/93-as idényben megszakítás nélkül 17 találkozón nem talált legyőzőre.

Két meccsen is szétlövés döntött a játéknapon: a New York Islanders és a Florida Panthers is büntetőkkel húzta be a találkozóját.

Az Islanders 2-1-ről tudott fordítani 3-2-re, majd fél perccel a lefújás előtt Hartnell egyenlített a Philadelphiának. A szétlövésben aztán a hazaiak csak egyszer találtak be, a vendégek pedig kétszer. Szintén izgalmas volt a Panthers–Sabres összecsapás, ám itt 4-4 után jöttek a büntetők: itt is 1-2 volt az értékesített rávezetések száma, így a Florida nyerte a mérkőzést.

Eredmények – NHL, alapszakasz
Pittsburgh Penguins – Winnipeg Jets 4-0
Toronto Maple Leafs – Carolina Hurricanes 6-3
Philadelphia Flyers – New York Islanders 3-4, szétlövéssel
Ottawa Senators – New York Rangers 3-0   
Florida Panthers – Buffalo Sabres 5-4, szétlövéssel
St. Louis Blues – Los Angeles Kings 2-4
Nashville Predators – Phoenix Coyotes    4-7
Edmonton Oilers – Columbus Blue Jackets 6-4
Vancouver Canucks – Colorado Avalanche 4-1
San Jose Sharks – Detroit Red Wings 2-0

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik