Sport

Félmaratonra készül Balzsay Károly

balzsay károly (balzsay károly, )
balzsay károly (balzsay károly, )

A WBO és a WBA korábbi nehézsúlyú világbajnoka, Balzsay Károly visszavonulása után az ironman versenyen próbálná ki magát. Most félmaratonra készül a 33 éves öklöző.

Balzsay már azon a sajtótájékoztatón, melyen bejelentette visszavonulását, elmondta, gondolkozik azon, hogy rajthoz álljon az ironman versenyen, mely 3,8 kilométer úszásból, 180 kilométer kerékpározásból, valamint 42,2 kilométer futásból (maraton) áll.

Ehhez a céljához megtette az első lépést a kétszeres világbajnok, hiszen most egy félmaratonra készül.

„Természetesen korábban volt már olyan, hogy lefutottam a 21 kilométert, de azt nem versenyen tettem. A fő célom továbbra is az, hogy teljesítsem az ironmant” – mondta Balzsay, aki azért nem szakadt el teljesen a szorítótól sem.

„Hamarosan indítok egy ökölvívó csoportot kisgyerekeknek. A lényeg, hogy a srácok minél korábban találkozzanak az ökölvívással, és megszeressék azt. Visszatérve az ironmanre: tavaly váltóban indultam az embert próbáló távon, miután Zelcsényi Miklós, a Balatonman főszervezője meghívott, és annyira jól éreztem magam, hogy elhatároztam, idén is ott leszek valamilyen távon a balatonfüredi mezőnyben” – tette hozzá lelkesen Balzsay. A korábbi ökölvívó a füredi „Vasember” előtt a Maratonman-sorozat első állomásán áll rajthoz a félmaratonon.

„Nagyon örülök, hogy Balzsay idén is elfogadta a meghívásunkat, és többször is eljön a prémiumkategóriás versenyeinkre. Nálunk minden induló olyan ellátást kap a verseny során, amely nagymértékben segít a távok sikeres teljesítéséhez” – nyilatkozta Zelcsényi Miklós.

A 2013-as Maratonman-sorozat április 14-én, Balatonfüreden rajtol, a második állomás ugyancsak a balatoni üdülőhelyen lesz június 15-én, míg a tervek szerint ősszel zárul egy budai versennyel, amelynek időpontja még egyeztetés alatt áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik