Sport

Chris Moorman az FTOPS győzelmet is kipipálta

A brit Chris Moorman megszerezte élete első FTOPS győzelmét, ezzel egy újabb nívós versenysorozatot „pipált ki”, amelyen még nem tudott az első helyen végezni.

A világ legeredményesebb online játékosaként tartják számon a brit Chris Moormant, minden elképzelhető tornán sikerült már győzelmet aratnia, azonban az FTOPS még hiányzott az eredményei közül. Hétfőn azonban ezt is kipipálta, ugyanis megszerezte első bajnoki címét is a versenysorozaton, a 216 dolláros Pot Limit Omahát tudta megnyerni – írja a Poker.hu.

Vasárnap kezdődött a Full Tilt Online Poker Series XXII, a nívós versenysorozat két héten keresztül fut majd az újraindított Full Tilt Pokeren. Nem a nyitónap okozta azonban a szenzációt, hanem a hétfői, amikor is Chris Moorman az első helyig menetelt a hármas számú PLO tornán.

Összesen 399-en indultak az eseményen, a nyereményalap 85 ezer dollár lett, amiből 45 játékost díjaztak. A döntő asztal Chris „Moormanl” Moorman vezetésével alakult ki, aki élete első FTOPS címéért és a 21 ezer dolláros fődíjért harcolhatott.

Nagyszerűen alakultak számára az események, a párbajba is bejutott, ahol „Hudzzzzz” ellen játszhatott. Ellenfele nem igazán tudott rá nagy veszélyt jelenteni, nem is sikerült fordítani az álláson, így Moorman megszerezte a győzelmet.

Élete első FTOPS bajnoki címét annak a Phil Galfondnak ajánlotta, aki rengeteg oktatóvideót csinált Pot Limit Omahából, és amelyek Moorman állítása szerint rengeteg hasznos információval látták el őt, nélküle nem biztos, hogy meg tudta volna nyerni a tornát.

Moorman egészen pontosan 21250 dollárt kaszált, amivel már 9 millió dollár fölé növelte bevételeit. „Hudzzzzz” 13 175 dollárt kapott a második helyért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik