Sport

Nadal történelmet írt

Rafael Nadal (rafael nadal, )
Rafael Nadal (rafael nadal, )

A spanyol Rafael Nadal szetthátrányból fordítva nyerte meg az Indian Wells-i keménypályás tenisztorna férfiversenyét. A hölgyeknél Marija Sarapova diadalmaskodott.

A korábbi világelső Rafael Nadal jól kezdett a tornán igen jól szereplő Juan Martín Del Potro ellen, ám az argentin még az első játszmában agresszívabb játékstílusra váltott, ez pedig nem feküdt a spanyolnak, aki el is bukta 6-4-re a felvonást. A második etapban is 2-0-s hátrányba került, ám fordítani tudott és 6-3-al egyenlített.

Nadal aztán a döntő szett harmadik gémjében elvette ellenfele adogatójátékát, majd Del Potro a hajrában hiába hárított három meccslabdát is, végül fejet hajtott a spanyol előtt, aki így 4-6, 6-3, 6-4-re diadalmaskodott. Ez volt Rafa 22. ATP 1000-es tornagyőzelme, ezzel rekordot döntött, korábban senkinek sem sikerült ez a bravúr. 2010 októbere után először nyert ismét keménypályás tornán.

A mallorcai klasszis egyébként karrierje 600. győztes meccsén van túl, ennyit az aktív játékosok közül csak Roger Federer tudott nyerni korábban.

A nőknél a második helyen kiemelt Marija Sarapova nyerte meg a finálét, miután két sima szettben lerendezte a dán Caroline Wozniackit. Az orosz hölgy 2006 után másodszor diadalmaskodott Indian Wellsben, s idén először nyert tornát. Pályafutását tekintve a 28. végső sikerét aratta.

Eredmények – Indian Wells, döntők

férfi döntő:
Nadal (spanyol, 5.) – Del Potro (argentin, 7.) 4-6, 6-3, 6-4

női döntő:
Sarapova (orosz, 2.) – Wozniacki (dán, 8.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik