Sport

A Picknek nehéz, a Veszprémnek könnyebb a dolga

Vadkerti Attila (vadkerti attila, )
Vadkerti Attila (vadkerti attila, )

Megkezdi mindkét magyar csapat a férfikézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőit. A Szegednek óriási bravúrra van szüksége a Kielce ellen.

A Szeged nagy nehezen, de továbblépett csoportjából a Bajnokok Ligájában, ehhez kellett az is, hogy a svájci Schaffhausen az utolsó fordulóban ne hajtson végre bravúrt.

A negyedik helyen továbblépő magyar csapat így kőkemény ellenfelet kapott a nyolcaddöntőben, a kilencszeres lengyel bajnok Kielcét. A lengyel az egyetlen gárda, amely minden meccsét megnyerte a BL csoportkörében.

“Kemény meccs lesz, remek játékosok alkotják a keretét a lengyel csapatnak. Az eredményei tiszteletre méltóak. Mindenki tisztában van azzal a Pick Szegeden belül, hogy a maximumot kell kiadni magunkból, csak akkor lehet esélyünk.

Egy biztos, hogy közösen kell harcolnunk, és felszántani a pályát. Ha egy olyan nagyot küzdő Pick Szeged lép pályára, mint az ősszel a Veszprém ellen, akkor lehet esélyünk. Nincs verhetetlen csapat, így mi mindenképpen azért küzdünk majd, hogy sikerüljön megszerezni a győzelmet” – nyilatkozta Vadkerti Attila, a Szeged csapatkapitánya a klub weboldalának.

A lengyelek péntek délután érkeztek busszal Szegedre (kalandos buszút után). A meccsre minden egy elkelt, várhatóan óriási lesz a hangulat az Újszegedi Sportcsarnokban.

Az MKB Veszprém a spanyol Ademar Leónt kapta, a magyarok 12 órányi utazás után érkeztek meg az ibériai városba. A helyi újságban megjelent információk szerint több mint 5000 néző lesz a lelátókon, kettős célból. A szurkolás mellett ugyanis a jegybevétellel szeretnének a drukkerek seíteni a nehéz anyagi helyzetben lévő egyesületen.

Tizennégy veszprémi játékos utazott a meccsre, Iváncsik Tamás nem, ő ugyanis megsérült az egyik edzésen, nem olyan súlyosan.

A spanyolok egyébként mumusok, legalábbis a legutóbbi szezont illetően mindenképp: a 2011-12-es idény nyolcaddöntőjében a Leon az utolsó pillanatokban lőtt góllal jutott tovább a Veszprémmel szemben.

Mimdkét meccset a DigiSport közvetíti.

Férfikézilabda Bajnokok Ligája, nyolcaddöntők, 1. mérkőzések:

Pick Szeged – Kielce (lengyel) – 15 óra (DigiSport)
Ademar León (spanyol) – MKB Veszprém – 17 óra (DigiSport)
Silkeborg (dán) – Barcelona (spanyol)
Atletico Madrid (spanyol) – Füchse Berlin (német)
Gorenje Velenje (szlovén) – Flensburg (német)

Már lejátszották:

Csehov (orosz) – Kiel (német) 37-35
Dinamo Minszk (fehérorosz) – Skopje (macedón) 23-26
Celje (szlovén) – Hamburg (német) 29-38

Ajánlott videó

Olvasói sztorik