Sport

Megtörte a csíki átkot a Dab

Dab(1)(960x640).jpg (dab.docler, )
Dab(1)(960x640).jpg (dab.docler, )

A címvédő Dab.Docler hosszabbítást követően nyert 4-3-ra a HSC Csíkszereda otthonában a jégkorongos MOL Liga nagydöntőjében. A dunaújvárosiak így 2-1-re vezetnek az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban.

Az előző mérkőzésen a Csíkszereda Dunaújvárosban tudott nyerni, így nem csak kiegyenlített az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban, de elvette ellenfele pályaelőnyét. Az Acélbikák így természetesen a győzelem reményében utaztak el az erdélyi városba, ugyanakkor ebben a szezonban még nem tudtak nyerni a HSC vendégeként, így nem várt rájuk könnyű feladat.

Ugyan már a második percben Kozuch kapujában táncolt a korong, a bekapott góltól vérszemet kapó Csíkszereda gyorsan fordított az álláson, így Szappanos Dávid 15. minutumban jegyzett találata már csak a dunaújvárosi egyenlítésre volt elegendő. A gólzáporos első harmad után visszavettek a csapatok, a második felvonásban egyszer sem rezdült meg a háló.

Nem úgy a harmadikban, amikor a címvédő Dab.Docler emberhátrányból is betalált, Galanisz Nikandrosz volt az elkövető. Nem örülhettek sokáig a vendégek, Góga Attila ugyanis egyenlíteni tudott.

A rendes játékidő végül nem hozta meg a döntést, így hosszabbításra kényszerültek a felek, Pavuk Attila jegyezte a győztes találatot. A Dunaújváros így a szezon során először nyert Csíkszeredában és visszavette a pályaelőnyt.

Eredmény – MOL Liga, döntő, 3. mérkőzés

HSC Csíkszereda (romániai) – Dab.Docler 3-4 (2-2, 0-0, 1-1, 0-1) – hosszabbítás után
Gól: Novak (4.), Góga (11., 52.), illetve Peterdi (2.), Szappanos (15.), Galanisz (45.), Pavuk (64.)

Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása 2-1 a Dunaújváros javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik