Sport

Kiestek Tomoriék a Bajnokok Ligájából

tomori zsuzsanna (tomori zsuzsanna, )
tomori zsuzsanna (tomori zsuzsanna, )

A Ferencváros női kézilabdacsapata kikapott a Zvezda Zvenyigorod otthonában, így búcsúzott a sorozattól.

Nehéz helyzetben volt a Ferencváros női kézilabdacsapata, ugyanis a Valcea elleni vereség miatt már nem a saját kezében van a sorsa a továbbjutást illetően.

A Fradi a legjobb négybe szeretne bekerülni, ami már jóval felülmúlja az előzetes várakozásokat. A magyar csapat akkor juthatott volna tovább, ha győz a szombati meccsen az orosz Zvezda Zvenyigorod otthonában, és a Krim Ljubljana vasárnap pontot szerez a Valcea otthonában.

Ehhez képest rosszul kezdett a szombat hajnalban Oroszországba késve érkező Fradi, a Zvezda hárommal elhúzott, de aztán fokozatosan javult Tomoriék teljesítménye. 8-7-nél vezetett először a Fradi, aztán meglehetősen jól zárt a félidőt, 16-12-re vezettek Elek Gábor tanítványai.

A második félidő azonban katasztrofálisan kezdődött és úgy is folytatódott. 5-1, majd 11-3 volt a félidő részeredménye, így 26-20-ra vezetett az orosz csapat a 19. percben. Teljes pálfordulás… A végén nem tudta megvalósítani a Fradi azt, amit a vezetőedző kért, így kapkodásba, idő előtti támadásbefejezésekbe torkollott az igyekezet.

A fiatalabbak, így példéul Such Nelli bátrabban vállalkozott, minden mindegy alapon, de a vége csúnya eredmény lett. 28-24-re alakult az állás a 26. perc végére. A végén mínusz három lett a vége, a Zvezda első győzelmét szerezte meg.

Kiesett a Ferencváros, ám szégyenkezni valója nincs a sorozatot illetően.

A négy közé a Győr, a Larvik, a Krim és a Valcea jutott.

Eredmény – női kézilabda Bajnokok Ligája, 2. csoportkör:

Zvezda Zvenyigorod – Ferencváros Rail Cargo Hungaria 30-27 (12-16)

A magyar gólszerzők: Tomori, Szucsánszki 10-10, Vérten, Szamoránsky 2-2, Kovacsicz, Szekerczés, Such 1-1

További program:

Oltchim Valcea (román) – Krim Ljubljana (szlovén), vasárnap 18 óra

A csoport állása:

1. Krim Ljubljana 8 pont
2. Olthim Valcea 6 pont
3. Ferencváros 6 pont
4. Zvezda Zvenyigorod 2 pont

Ajánlott videó

Olvasói sztorik