Sport

BL-rekordot ért el a Győri Audi ETO

győri audi eto (győri audi eto, győr, )
győri audi eto (győri audi eto, győr, )

Sorozatban 12. mérkőzését nyerte meg a Bajnokok Ligájában a győri női kézilabdacsapat, a dán Randerst verve hibátlanul elődöntős.

Azt már tudtuk, hogy a Győri Audi ETO továbbjutott az elődöntőbe, és az is biztos volt, hogy csoportelsőként megy tovább a magyar bajnok. Egy tétje maradt az utolsó, Randers elleni mérkőzésnek: a veretlenség és a 100 százalékos mérleg megőrzése.

Ahogyan a Zvezda Zvenyigorodtól vereséget szenvedő Ferencváros, úgy a dán csapat is késve érkezett a helyszínre.

Ehhet képest a Győr meglehetősen lazán kezdte a meccset, 6-3-ra elhúzott a BL-újonc vendégcsapat. Csak a 18 percben vette át a vezetést a magyar együttes, onnantól viszont már nem adta ki a kezéből. A félidőben hárommal, 15-12-re vezetett az ETO, Görbicz Anita és Lekic vezérletével.

Nagyon szívósan kezdte a második délidőt a Randers, és csak annak köszönhette a Győr, hogy nem zárkózott fel döntetlenre a dán csapat, hogy Herr bravúrokat mutatott be a kapuban. Nyolc perc alatt csak 3 gól esett, kettőt a vendégek lőttek. 16-15-nél időt kért Ambros Martin és laza 5-0-val reagáltak a lányok. A 18. percben Dembele góljával 24-20-ra alakult az állás.A 21. percben Görbicz Anita egészpályás gólt szerzett, ezzel lett 27-20 az eredmény.

A találkozó vége már örömkézilabda volt, a dánok megtudták, miért a magyar csapat az egyetlen hibátlan a Bajnokok Ligája idei szezonjában.

A Győr sorozatban 12. meccsét nyerte meg, ezzel rekordot döntött a BL-ben, ilyen sorozatot ugyanis még egyik csapat sem produkált korábban.

Eredmény – női kézilabda Bajnokok Ligája, 2. csoportkör:

Győri Audi ETO – Randers 32-24 (15-12)

A magyar gólszerzők: Görbicz, Radicevic 6-6, Löke 4, Szepesi, Amorim, Lekic 3-3, Kovacsics, Orbán 2-2, Tervel, Rédei-Soós, Hornyák 1-1

A csoport állása:

1. Győr 12 pont
2. Larvik 6 pont
3. Buducnost Podgorica 3 pont
4. Randers 1 pont

Az NB I.-ben:

Siófok-Galerius Fürdő – Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia 31-24 (15-9)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik