Sport

Patinás fővárosi klub sorsa dőlhet el a héten

Papcsak-Ferenc(2)(210x140)(1).jpg (Papcsák Ferenc)
Papcsak-Ferenc(2)(210x140)(1).jpg (Papcsák Ferenc)

Rendkívüli ülést tart a XIV. kerület képviselő-testülete csütörtökön a BVSC-Zugló térítésmentes átvételéről.

A képviselők korábban egyetértettek a sportegyesületnek otthont adó földterület, a létesítmények és a vagyontárgyak – vagyis mintegy 6 milliárd forint értékű vagyon – térítésmentes átvételében, azonban a legutóbbi testületi ülésen nem kapott többséget a javaslat.

A közlemény idézte Papcsák Ferenc polgármestert, aki szerint a kerületnek szüksége van a többezres kihasználtságú sportlétesítményre, az átvétellel megoldódnának Zugló uszodagondjai, bővülnének a sport- és szabadidős lehetőségek. A komplexum felújítási költségeit a vállalkozások társasági adóalapjából leírható sporttámogatásokból – vagyis a taóból – fedeznék, az üzemeltetést a klub állná, így pluszköltség nem terhelné a kerületet, sőt a pálya hasznosításából bevétele lenne.

A BVSC-Zugló önkormányzati átvétele érdekében a sportklub vezetése és sportolói petíciót adtak át kedden az önkormányzatnak, amelyen több mint 7000 aláírás szerepelt. A dokumentumban arra kérték az önkormányzatot, hogy korábbi döntésük felülvizsgálatával tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy az egyesület hosszú ideig fennmaradhasson. Kiemelték: az önkormányzat beavatkozása nélkül egyebek mellett 102 év, 25 olimpiai, 34 világ- és 36 Európa-bajnok eredménye, csaknem 1500 él-, verseny- és szabadidős sportoló célja válhat semmivé.

Papcsák Ferenc erre úgy reagált: mindent megtesz annak érdekében, hogy a képviselő-testület megszavazza az átvételt. A kerületvezető szavai szerint Zuglóról és a zuglói emberekről van szó, ami politikai érdekeken felül áll. Utalt arra is, hogy az önkormányzat által indított konzultációban eddig több százan nyilvánították ki, hogy az átvételt támogatják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik