Sport

Jégkorong: Bajnokok az ifik

Az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia ifjúsági csapata a MAC Budapest elleni harmadik bajnoki döntőbeli mérkőzését is megnyerte, és ezzel a bajnoki címet is bezsebelte.

A szombati és a vasárnapi meccsek után az összesítésben 2-0 arányban vezetett az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia az ifjúsági bajnokság döntőjében, és ezért már a keddi harmadik mérkőzésen úgy készültek Kercsó Árpád tanítványai, hogy megszerezhetik a bajnoki aranyat.

Jól kezdtek, és az első harmad derekán előnyhöz is jutottak Szabó Dániel találatával. Majd az első szünet előtt ráadásul ismét gólra váltotta helyzetét a játékos, egy éppen lejáró vendégkiállítás után. A folytatásban tovább nőtt a két csapat közötti különbség, Hamvai Szilárd is bevette Arany Gergely kapuját. Az záró húsz perc már valóságos öröm hokit hozott, hiszen Kiss Patrik és Reisz Áron is mattolta Aranyt. Ezután egy kis szépségtapasz a vendégeknek, Stipsicz Bence szerezte meg a fővárosiak becsületgólját. Igaz ezzel még nem volt vége, mert kevesebb, mint három perccel a lefújás előtt Erdély Csanád Hamvai passzából bevágta a hatodikat.

Jegyzőkönyv:

Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia – MAC Budapest 6-1 (2-0, 1-0, 3-1)
Székesfehérvár, 200 néző

Vezette: Haszonits, Varjú, Tímár, Soós.
OGJA: Kornakker – Lengyel, Láday, Reisz 1 (1), Szász (1), Pál, Szaller (1) – Balogh, Szabó P. K. (2), Szakácsi, Prácser (1), Hamvai 1 (1) – Vokla, Vincze P. (1), Szabó D. 2, Kiss P. 1, Erdély 1 (1) – Kocsis F., Pados. Vezetőedző: Kercsó Árpád.
MAC: Arany – Lakatos, Herszényi, Nagy P., Jászai, Majoross K. – Egyed (1), Stipsicz 1, Inglis, Vajda, Bödök – Szalai, Schmál, Szautner, Tóth R., Fekete, Garát – Németh Á., Papp D., Silló. Vezetőedző: Majoross Gergely.

Kiállítások: 10 perc + 10 perc fegyelmi (Szaller) illetve 4 perc + 10 perc fegyelmi (Tóth R.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik