Sport

Elfáradt a Fradi, kikapott a Valceától

szucsánszki zita (szucsánszki zita, ftc rail cargo hungaria)
szucsánszki zita (szucsánszki zita, ftc rail cargo hungaria)

A női kézilabda Bajnokok Ligájában a Ferencváros ezúttal nem tudott bravúrt bemutatni, így távol került az elődöntőbe jutástól.

Eredmény – női kézilabda Bajnokok Ligája:

Ferencváros Rail Cargo Hungaria – Oltchim Valcea 23-30 (15-15)

A csoport állása:

1. Krim Ljubljana 6 pont
2. Olthim Valcea 6 pont
3. Ferencváros 6 pont
4. Zvezda Zvenyigorod 0 pont

További program:

Március 10.: Krim Ljubljana – Zvezda
Március 16.: Zvezda – Ferencváros
Március 17.: Valcea – Krim

A Ferencváros már eddig is emberfelettit művelt a Bajnokok Ligájában, és törvényszerű volt, hogy lesz egy olyan meccs, amikor elfárad, elbizonytalanodik és görcsössé válik.

Az anyagi gondokkal küzdő Valceának létszükséglet volt a két pont ezen a mérkőzésen, és ennek megfelelően végig nagy hőfokon és lendülettel küzdött. A Fradi is, de érezhető volt most, mennyire hiányzik Zácsik és Pena, akik tudták volna tehermentesíteni Szucsánszkit és az eleve betegen játszó Tomorit.

A Fradi veresége azt jelenti, hogy abban az esetben juthat tovább az elődöntőbe, ha győz az utolsó fordulóban a Zvezda Zvenyigorod otthonában, a Krim Ljubljana pedig (amely holnap minden bizonnyal nyer az oroszok ellen és továbblép) idegenben veri a román csapatot.

Élő közvetítésünk az alábbiakban olvasható.

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK!

56-60. PERC: Manea kapott indítást, eldőlt, 22-27… Curea szerezte aztán a 28. gólt, a magyar támadások rendre rosszul sikeredtek. Szekerczés Luca három perccel a vége előtt nagy gólt lőtt, talán kicsit dühből is. Bradeanu is nagy gólt lőtt, mindkét tábor éltette kedvenceit az eredmény ellenére. “Álljatok fel, álljatok fel” – szólt a Fradi B-közepe. Időn túli hetessel fejeződött be a meccs, azt Bulatovic bedobta. A továbbjutás az utolsó fordulóban dől el, de a Fradinak már nem a saját kezében van a sorsa.

51-55. PERC: Tomori lőtte a 21. Fradi-találatot tíz perccel a vége előtt, ekkor négy volt a különbség. Hibáztak a románok is, így volt esély a feljebb zárkózásra. Hát perccel a vége előtt Tomori hetest harcolt ki, Barbosát kiállították. Szekerczés belőtte, majd labdát szerzett a Fradi. Dajka eladta aztán, kár volt érte. Bradeanu pedig büntetett – 22-26, kettő helyett négy lett a differencia.

46-50. PERC: Pineau szemtelen lövéssel állította vissza a háromgólos vendégelőnyt, emberhátrányban. Cifrát is kiküldték negyedórával a vége előtt, ez volt az első (jogos) magyar kiállítás. A 47. percben időt kért a Valcea, nem mintha ekkor ők bajban lettek volna – sajnos. “Egy életünk van, de adjuk fel” – szólt Elek Gábor a lányokhoz. Hiába, azonnal kihasználták az előnyt a vendégek – 19-23. Such Nelli szépített aztán., Managarova válaszolt. Támadásban nagyon hamar eladta a labdát a Fradi, a vendégeknek pedig minden összejött – 20-25.

41-45. PERC: Szekerczés Luca lépéshibája után Manea harcolt ki hetest, ehhez Pastrovics állt be, de nem tudott hárítani, először vezetett 3 góllal a román csapat (18-21). Navarrót naggyá tették a magyar lányok, miközben különböző tárgyak röpködtek a pályára. Nem tudott támadásban sokoldalú lenni a Fradi, nagyon nehéz helyzetben volt ezekben a percekben. Abramovic tartotta a Fradit meccsben. Such Nelli törte meg a majdnem nyolcperces csendet, 19-21!

36-40. PERC: Bradanu emberhátrányban szerzett vezetést (17-18) a Valceának, de Tomori rögtön válaszolt. Szinte gyanaz volt a koreográfia, mint a Győr elleni bajnokin: kettőnél több góllal egyik csapat sem volt képes elmenni. Pineau ismét emberhátrányban lőtt gólt. A 37. percben időt kért a Ferencváros, amely után Szucsánszki lövését védte Navarro. Emberelőnybe került a Fradi a 38. percben, de azonnal feladta a labdát a magyar csapat a Valceának. Sőt, megint hátrányban talált be Barbosa (18-20). Abramovic aztán ziccert fogott Barbosa megindulásánál – eget rengetően fontos védés volt.

31-35. PERC: Két Dajka-góllal nyitott a Ferencváros, a második bombagól volt, 17-15-re vezetett a Fradi, de Bulatovic és Barbosa lehűtötte a kedélyeket (17-17). Hihetetlen koncentrációt igényelt a mérkőzés. Barbosa kapta az első kiállítást (!) a 35. percben. Kár, hogy a támadás végén a mieink eladták a labdát.

VÉGE AZ ELSŐ JÁTÉKRÉSZNEK!

26-30. PERC: Barbosa egyenlített 13-1-3-nál, ekkor Elek Gábor kikérte idejét. A brazil ezután labdaszerzés után megindult, és hosszú idő után vezetéshez jutatta a Valceát, sőt, Maneharova is megindult, kettővel vezetett a román csapat a 27. perchez érve. Szucsánszki talpról lőtte harmadik gólját, majd jött a kapkodás mindkét részről. Cifra egyenlített 15-15-nél. A végén a román csapat időntúli szabaddobáshoz jutott, Bulatovic feladta Abramovicnak, döntetlennel zárult a félidő.

21-25. PERC: Nagyon szoros mérkőzés volt, a románoknak életbevágóan fontos volt a meccs, és ez látszott is a játékukon. Dajka vette vissza a vezetést a 21. percben (12-11), majd nagy bánatunkra Tomori hetesét kivédte Navarro. Aztán büntetett a magyar klasszis, 13-11-re ellépett a Fradi. Manea válaszolt, majd Kovacsicz lőtt kapufát.

16-20. PERC: Bradeanu lövésénél mutatott be először bravúrt Abramovic kapus, majd Tomori lőtt bravúros gólt, a negyediket (11-9). A brazil Barbosa is beindult az ellenoldalon, így nem volt esély a három gólért támadni. Sőt, egyenlítt a Valcea 11-11-nél, és esélye volt a vezetés átvételére, de Navarro kapus védése után Abramovic is bemutatott egy bravúrt. Aztán még egyet.

11-15. PERC: A 11. percre 7-7-re egyenlített Katerina Bulatovic, de Szamoránszky azonnal válaszolt a románoknak. A Valceát mintegy 150 drukker kísérte egyébként el. Abramovicnak nem ment még a védés. A félidő közepére az iram egy kicsit alábbhagyott. Felváltva estek a gólok, Maneát nem nagyon tudta tartani a magyar csapat.

6-10. PERC: Hatalmas Bulatovic-kapufával indult a 6. perc, hetesből, fájó, hogy a kipattanót belőtte a montenegrói játékos. Tomori góljával 6-4-re vezetett a Fradi. Vestergaard mester ekkor kért időt a Valceának. Manea nagyon szép góllal hozta közelebb a román csapatot, amely 12 játékossal utazott el Magyarországra. Vérten gólja után is Manea talált be, a védekezésen mindkét együttesnek volt még csiszolnivalója a meccs ezen szakaszában.

0-5. PERC: A románok kezdték a mérkőzést. Bulatovic szerezte az első gólt, erre Tomori, második góljára Dajka válaszolt. Tomori góljánál volt először a magyar csapatnál a vezetés (3-2) a negyedik perc elején. Szamoránszky góljával már kettővel vezetett a Ferencváros. Szucsánszki jól kezdte a meccset, ez fontos volt, mert Tomori betegen vállalta a játékot.

A mérkőzést a francia Bonaventura testvérpár vezeti.

Természetesen telt ház Dabason, most mutatják be a játékosokat. Elek Gábor Narea Penára, Zácsik Szandrára és Deáki Dórára nem számíthat sérülés miatt.

Az év meccsére készül a Ferencváros együttese. A sorozatban kétszeres KEK-győztes magyar alakulat Elek Gábor kezei alatt fantasztikus csapattá formálódott.

A Bajnokok Ligájába visszatérvén simán továbbment az első csoportkörből a Fradi, és a múlt heti, Krim Ljubljana elleni találkozó volt az első, amelyet elveszített.

Sőt, történelmet itthon is írt a csapat, hiszen szerdán négy év után pontot vett el a Győr együttesétől az NB I. szuperrangadóján. Az ETO már ott van a négy között a BL-ben, és ha a Ferencváros megveri az Oltchim Valceát, követi a másik magyar csapatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik