Sport

Babos hamar “elvérzett”

Babos Tímea (babos tímea, )
Babos Tímea (babos tímea, )

Babos Tímea három szettben vereséget szenvedett a svéd Johanna Larssontól a 5 millió dollár összdíjazású Indian Wells-i keménypályás tenisztorna női versenyének szerdai nyitófordulójában.

Czink Melindának a selejtezőkből nem sikerült főtáblára kerülnie az 5 millió dollár összdíjazású  BNP Paribas Openen, viszont Babos Tímea lanyi jogon ott lehetett. A szerdai első fordulóban a svéd Johanna Larsson ellen meccselt és az első játszmában még minden rendben volt.

Szorosan ugyan, de Babos behúzta 7-6-ra úgy, hogy mindkét lány hozta saját adogatásait, majd a rövidítést 7–5-re hozta a magyar teniszező. A második szett hasonló forgatókönyv szerint indult, de Babos első szervái elbizonytalanodtak, amit kegyetlenül kihasznált Larsson, ha nehezen is, de azonnal brékelt. Ez láthatóan megzavarta Tímeát, mert innen kezdve nem volt ellenszer, érezhetően kicsúszott a kezéből a meccs irányítása – Larsson hozta a következő két gémet és a 2. és a 3. játszmát is, összességében 2 óra 3 perc alatt.

Párosban Marosi Katalin képviseli a magyar színeket, aki a horvát Darija Jurakkal az oldalán az első helyen kiemelt olasz Sara Errani, Roberta Vinci duóval száll szembe a nyitófordulóban.

WTA, Indian Wells, (5 185 262 dollár, kemény pálya), 1. forduló:
Johanna Larsson (svéd)-Babos Tímea 6:7 (5-7), 6:2, 6:0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik