Sport

Szenzáció: magyar világbajnok profi K-1-ben

Habash-Antoine(960x640).jpg (Habash Antoine, milos anics)
Habash-Antoine(960x640).jpg (Habash Antoine, milos anics)

Hatalmas bravúrt hajtott végre szombat éjszaka a szerbiai Jagodinában a magyar Habash Antoine. A Re-Gym 19 éves versenyzője pontozással győzte le a hazai pályán küzdő, a WAKO PRO 60 kilogrammos regnáló K-1 világbajnokát, Milos Anicsot.

Mission impossible – gondolhatták a küzdősportrajongók Habash Antoine szerbiai vb-összecsapása előtt. Jogosan. Egy regnáló világbajnokot saját hazájában, saját közönsége előtt legyőzni szinte lehetetlen.

Ennek ellenére a fiatal magyar versenyző optimistán nyilatkozott a mérkőzést megelőzően: “Azt tervezzük, kézzel bontom le a fedezékét, aztán jöhetnek a térdesek, combosok. Egyre jobban haladok a lábtechnikákkal is, szeretném ezt az oldalamat is megmutatni. Egy világbajnoki öv a tét, szóval rajtam is lesz teher. Bízom magamban, úgy érzem, le tudom győzni Anicsot, mindent megteszek a sikerért!”

Antoine mestere, az egykori thai-boksz legenda, Rehák György az elutazás előtt tisztában volt a feladat nagyságával, ennek ellenére egyértelműsítette: „Anics rutinos, erős versenyző, nagyon meg kell vernie Antoine-nak, hogy az ő kezét emeljék magasba a mérkőzés után. Bízom benne, ez sikerülni fog, a világbajnoki övért utazunk Szerbiába!”

Az előzmények ismeretében sejthető, nem volt egy vidám történet. Habas és a szerbiában nemzeti hősnek számító Anics a gála főmérkőzését játszották, de a csata azonban nem úgy alakult, ahogy a sikerre kiéhezett hazai közönség várta. A magyar fiú tökéletesen felkészült a szerb védjegyének számító romboló forduló rúgásokból és tudása nem merült ki a védekezésben, az első etap vége felé kézzel, lábbal rendesen megszórta a meglepett Anicsot.

Az „oktatás” a további menetekben is folytatódott, a címvédő többször megrogyott, akár számolni is lehetett volna rá, perceket töltött a padlón, pihenőt lopva. De Anics nem adta olcsón a bőrét és az övét, elkeseredett támadásokat indított, egyenes fejrúgásokkal bizony többször keményen eltalálta az ifjú trónkövetelőt. Ez azonban kevés volt, Antoine végig kontroll alatt tartotta ellenfelét, egy-két kemény fülessel, rúgással tudatosította, új bajnokot avatnak a jagodinai csarnokban.

Az ötödik menet lekongatása után a boldog kis magyar csapat ünnepelhetett, a vehemens, ám sportszerű hazai szurkolók pedig percek alatt elhagyták a csarnokot. A lehajtott fejű, könnyeivel küzdő Anics helyett szponzora nyilatkozott, aki elismerte a vereséget, s gratulált Habash Antoine-nak.

“Egy álom vált valóra – jelentette ki boldogan Rehák György. “Antoine szinte ihletett állapotban küzdött, minden menetet megnyert.A bírók is korrektek voltak, a jobb versenyző kezét emelte magasba a mérkőzésvezető. Nagyon büszke vagyok versenyzőmre, fantasztikus eredmény a profi vb-cím megszerzése. Versenyzőm előtt szép jövő áll, szeretnénk okosan menedzselni, hiszen igazán csak most kezdődik a karrierje, amatőrben és profiban is újabb csúcsokat akarunk meghódítani. A Szerbiában megnyert pénzdíjat a szakmai munkába fektetjük: Antoine nyáron egy hónapos thaiföldi edzőtáborban vesz részt.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik