Sport

Jó eredmények, némi hiányérzettel

A 16-19 évesek, azaz az ifjúságiak és juniorok fedett pályás Országos Bajnokságán két ezüst és három bronzéremmel bővült az ARAK a téli szezonban szerzett érmei száma.

Az idén már az ifjúsági korosztályban versenyző Szabó Eszter, a 800 méteres síkfutásban 2:16,68-al közel futott a szabadtéri legjobbjához, amely az ezüstéremhez volt elegendő. Szabó Dániel három bronzérmet is nyert. Az elsőt 60 méteren, a másodikat 200 méteren végül pedig az ARAK Bozsák Ádámmal, Krecskó Ferenccel, Huszár Andrással felálló 4×200 méteres váltó befutójaként is a dobogóra állhatott. A lányok váltója az ötödik helyen zárt, akárcsak Bozsák Ádám 60 méteren és 200 méteren, valamint Szabó Eszter 400 méteren. Ezen a távon klubtársa, Zsiga Mónika a hatodik helyet érte el.
Az idősebbeknél 60 méteren a holtversenyben egyszerre a célba eső Jáger Rolandot a célfotó 6 ezredmásodperccel a második helyre sorolta. Eredménye így is egyéni csúcs, először futott hét másodperc alatt. 200 méteren, pedig a negyedik helyen ért célba. A hosszútávfutók közül Kocsis Richárd éppen lemaradt a dobogóról, 3000 méteren 9:01,92-vel negyedikként zárt. 200 méteren Pálinkás Dóra és Hegedűs Ádám is ötödik, lett, akárcsak a 4×200 méteres fiú váltó.
Hatodiknak ért célba Kozics Patrik 800 méteren. Hetedik helyet szerzett Pálinkás Dóra 60-on, és Bakos Aletta hármasugrásban. 400 méteren szintén hetedik lett Hegedűs Ádám, Kozics Patrik a nyolcadik, Bányász Márk, pedig a kilencedik helyen zárt.
Az Országos Bajnokságokon rendre aranyakat is szerző korosztályokban ezúttal a legfényesebb medál nélkül zárta az ARAK a fedett OB-t. A sok betegség ellenére kifejezetten szoros, jó versenyek voltak, de ezúttal a szerencse nem állt mellettük.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik