Sport

Közel félmilliós kárt okoztak a Honvéd futballhuligánjai Győrben

ököl (asztalra csap)
ököl (asztalra csap)

A szurkolók a Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágóját követően randalíroztak.

A fővárosi klub hivatalos honlapjának beszámolója szerint a vendég szurkolók egy csoportja a mosdóban tört-zúzott, valamint Simon Peresz izraeli államfőnek címzett egy rasszista üzenetet a falra írva.

A huligánok 428 031 forintos kárt okoztak, ezt a pénzt Honvéd megtéríti, ugyanakkor elítéli a tetteseket.”Elnézésüket kérjük a barbárokért, és azért a nyilas söpredékért, amely a mellékelt feliratot a mosdó belső falára pingálta. Nektek, rasszista barbároknak pedig üzenjük, hogy jobban fogunk titeket figyelni, és minden erővel azon leszünk, hogy elkapjunk, és bebörtönözzünk titeket. Nem csak az összes stadionból akarunk titeket kitiltani, de a mi életünkből is. Szégyenkezzetek ti! Mi soha többet nem akarunk elnézést kérni miattatok” – olvasható a Honvéd közleményében.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) éppen pénteken jelentette be, hogy – az európai szövetség háromlépcsős modelljét követve – a jövőben sokkal szigorúbban fogja büntetni a szurkolók sportszerűtlen, gyűlöletkeltő viselkedését.

A párharcból a Győr kettős győzelemmel, 3-0-s összesítéssel jutott az elődöntőbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik