Sport

Veszprémben a csoportgyőzelem a tét

mkb veszprém (mkb veszprém, )
mkb veszprém (mkb veszprém, )

Az MKB veszprém a csoportelsőségért lép pályára az Atlético Madrid ellen a kézilabda Bajnokok Ligájában.

A veszprémiekre az utolsó mérkőzés vár a sorozat csoportkörében. A B jelű hatosban jelenleg a Kiel áll az első helyen, annak köszönhetően, hogy múlt vasárnap elvették a Veszprém veretlenségét. Azonban a németek már túlvannak mind a hat találkozójukon, így ha a Kielhez hasonlóan szintén 16 pontos magyar együttes pontot szerez a spanyolok ellen, akkor megvan a csoportgyőzelem a Veszprémnek. Ez azért lenne fontos, mivel így a nyolcaddöntőben, és ha úgy adódik, a negyeddöntőben is hazai pályán rendezhetnék a visszavágót.

Idén már találkoztak egyszer a felek, akkor Madridban a Veszprém nyerni tudott 27-26-ra. Most viszont nem lehet majd ott a pályán a beállós Marco Oneto, aki a Kiel ellen szenvedett sérülést.

A Veszprém már csak azért is reménykedhet a sikerben, mivel az Atlético számára nincs tétje a szombati talkozónak: a spanyol fővárosiak győzelem és vereség esetén is a harmadik helyen zárnak.

“Borzasztóan nehéz összecsapás vár ránk. Bár kétségtelen, hogy sokkal könnyebb tét nélkül játszani, mint “nyomás alatt”, s az Atletico most ebben a helyzetben van. Se előre, se hátra nem léphet már a tabellán. Igaz, nekünk sajnos sikerült bebizonyítanunk, hogy a tétnélküliség azért bajt is okozhat, nem csak felhőtlen játékot” – nyilatkozta Carlos Ortega, a magyar együttes vezetőedzője.

Fazekas Nándor kapus pedig így vélekedett az esélyekről: “A sorsolásnál bizonyára csak kevesen gondolták, hogy a csoportzáró összecsapáson a saját kezünkben lesz a sorsunk az első helyet illetően. Pedig most ez a helyzet, s nekünk most élnünk kell a lehetőséggel. Mert egyáltalán nem mindegy, hogy negyedik, vagy harmadik helyezettet sorsolnak hozzánk a kieséses szakaszban. Biztosan nehéz meccs lesz, mert nekünk nagyon nagy a tét, míg ellenfelünknek csak a presztizs. Az Atletico már nagyon sok gondot, bánatot okozott nekünk. Ebben az idényben viszont tudunk javítani az egymás elleni mérlegen. Méghozzá jó lenne győzelemmel megtenni ezt.”

A találkozót 17:15 órakor rendezik a Veszprém Arénában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik