Sport

Van, aki Szerbiában nem örül Janics Natasának

janics-natasa(210x140)(1).jpg (janics natasa)
janics-natasa(210x140)(1).jpg (janics natasa)

A szerb női kajakválogatott egykori szövetségi kapitánya szerint az importált sportolók elveszik a lehetőséget a tehetségektől.

Panda János, a szerb női kajakválogatott korábbi felkészítőjének nem tetszik, hogy a szerb szövetség nem a fiatalokkal foglalkozik, hanem kajakosokat vesz.

A Bors szólaltatta meg a szakembert, aki nem örül annak, hogy Benedek Dalma és Janics Natasa szerb színekben versenyezhet. Előbbi már feleségül ment a kenus Dusan Ruzicichez, így ő biztosan indulhat, Janics viszont még “lóg a levegőben”.

Őt a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség két évre eltiltotta a versenyzéstől, hiszen a magyar szövetség nem adta ki a versenyengedélyét. Csak 150 ezer euróért tette volna ezt meg, a szerbek viszont nem fizettek. A nemzetközi szervezet márciusban újra tárgyalni fogja majd az ügyet.

“Bevallom, abban, hogy én nem pályázom a következő időszakban a kapitányi munkakörre, közrejátszik az idősebb külföldi csillagok importálása. Ennek kapcsán voltak és vannak nézetkülönbségeim a szerb szövetséggel” – nyilatkozta Panda János.

Szerinte Janics és Benedek rövid távon erősítést jelent a szerb női válogatott számára, ugyanakkor elveszik a fejlődési lehetőséget a fiatalok elől.

Idén Európa-bajnokságot rendeznek a sportágban. Janics Natasa jelenleg Portugáliában edzőtáborozik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik