Sport

Sikeres debütálás

Újoncot avatott utolsó hazai meccsén a SAPA Fehérvár AV 19 csapata, Tóth Gergő az U 20-s csapat legeredményesebb tagja mutatkozhatott be az EBEL-ben.

Kapcsolódó cikkek

Tóth Gergő már letette a névjegyét az Erste Bank Young Stars League-ben, hiszen amellett, hogy csapata toronymagasan vezeti a tabellát, a támadó is remek mutatókkal rendelkezik. 12. helyen áll – legjobb fehérváriként – a pontlistán, 40 mérkőzésen szerzett 27 góljával, és 26 gólpasszával. Jan Neliba bizalmat szavazott számára az Innsbruck elleni találkozón, ő ezzel élni tudott, ez, pedig bíztató lehet a jövő szempontjából, mind a csapatnak, mind a csatárnak.

– Az első meccsem volt, természetesen izgultam, de nagyon élveztem minden percét. Meg kell szoknom magát a meccsek légkörét. Az első harmad elején akár gólt is lőhettem volna, kaptam egy passzt középen, elkorcsolyáztam a szélen, volt előttem üres terület is, és szabadon lőhettem, de sajnos a kipattanót nem sikerült értékesíteni. Itt is próbáltam azt a szintet nyújtani, mint az U 20-as bajnokságban A felnőttek között lényegesen gyorsabb volt a mérkőzés irama, fel kellett venni a ritmust, de úgy éreztem ez többé-kevésbé sikerült is. Szeretnék megragadni az első csapatnál, és abban is bízom, hogy az U 20-as bajnokságban is jó eredményt érünk el. – nyilatkozta a Fehérvár24-nek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik