Sport

Lezárult a sporttörténelem 125 éves fejezete

Milos Raonic (milos raonic, )
Milos Raonic (milos raonic, )

A San José-i tenisztorna szervezői lehúzták a rolót és elköltöztették a város egyik legrégebbi tradicionális eseményét. Hanyatlik az amerikai férfitenisz.

Azt követően, hogy az első helyen kiemelt kanadai Milos Raonic két játszmában nyert a negyedikként rangsorolt német Tommy Haas ellen a San Joséban rendezett, 547 ezer dollár összdíjazású keménypályás férfitenisztorna vasárnapi döntőjében, és ezzel sorozatban harmadszor diadalmaskodott (utoljára ilyen bravúrra az amerikai Tony Trabert volt képes, aki 1953-ban, 1954-ben és 1955-ben nem talált legyőzőre a kaliforniai városban), a szervezők bejelentették, hogy a torna 125 éves története véget ér.

Az Egyesült Államok – a US Open után – második legrégebbi tenisztornája jövőre Rio de Janeiróba költözik. A tulajdonos cég egyrészt azért döntött így, mert az ugyancsak az érdekeltségébe tartozó San Jose Sharks NHL-es hokicsapat a csarnok foglaltsága miatt két hétig nem játszhatott hazai meccseket, másrészt az amerikai férfitenisz hanyatlásával a nézőszám is alaposan megcsappant.

A San José-i tornán olyan legendák diadalmaskodtak, mint Fred Perry, Rod Laver, Jimmy Connors, John McEnroe, Andre Agassi vagy Pete Sampras.

Kalifornia tavaly már elvesztett egy teniszversenyt, a néhai Los Angeles Open ugyanis a kolumbiai Bogotába költözött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik