Sport

Szenzációs Fradi-siker a Bajnokok Ligájában

ftc (ftc, ferencváros, ftc rail cargo hungaria, tomori zsuzsanna, )
ftc (ftc, ferencváros, ftc rail cargo hungaria, tomori zsuzsanna, )

A női kézilabda Bajnokok Ligájában a Ferencváros négy góllal megverte a BL egyik nagy esélyesének számító szlovén Krim Ljubljanát.

Eredmény – női kézilabda Bajnokok Ligája, 3. forduló:

Ferencváros-Rail Cargo Hungaria – Krim Ljubljana 30-26 (14-15)
A magyar gólszerzők:
Tomori 10, Szamoránszky 6, Kovacsicz 5, Szucsánszky 4, Vérten, Szekerczés 2-2, Dajka 1

Az állás:

1. Ferencváros 6 pont
2. Krim Ljubljana 4 pont
3. Olthim Valcea 2 pont
4. Zvezda Zvenyigorod 0 pont

A Ferencváros csapata olyan győzelmet aratott a vasárnapi találkozón, amelyet Elek Gábor a találkozó után is a csoda kategóriájába sorolt. Elképesztő hangulat uralkodott a dabasi sportcsarnokban, a magyar együttes játékosai leküzdve a fáradtságot mentek előre és így a Fradi négygólos sikert aratott.

A magyar együttes százszázalékos teljesítménnyel áll a tabella élén, csakúgy, mint a másik négyes élén a Győr. Az utolsó időkérésnél a szakvezető “kénytelen volt” azt mondani a lányoknak, hogy tartsák szem előtt a esetleges csoportelsőséget.

A magyar csapatból hiba lenne bárkit is kiemelni, de Tomori, Szamoránszky és Abramovich klasszis teljesítményt nyújtott, ez pedig megalapozta a váratlanul nagy sikert.

Élő szöveges közvetítésünk az alábbiakban olvasható!

Vége a mérkőzésnek! Fantasztikus magyar győzelem!

56-60. PERC: Dajka hibázott el egy ziccert az utolsó 5 perc elején, majd Martin volt eredményes (28-26). Vérten talált be nagyon jókor, a szlovének időt is kértek ekkor (29-26), 3:37-tel a vége előtt. Ellépték a szlovének az időkérés után, majd Dajka megszerezte a 30. gólt! Cifrát állították ki a Piedade elleni fault után, Penezic hetesét Abramovich kivédte!!! Kapkodtak a szlovének, így másfél perccel a vége előtt már biztos volt a Fradi-győzelem. Mavsar kihagyja a végén a hetest, óriási győzelmet aratott a Ferencváros!

51-55. PERC: Időt kért Elek Gábor, majd hetest kapott a Fradi egy nagyon fontos szituációban, ráadásul emberelőnybe került az FTC. Tomori belőtte, 27-23 volt az állás 10 perccel a vége előtt. A szlovének ekkor elszámolták magukat, többen voltak a pályán, kettős emberelőny a magyar csapat javára. Az 52. percben Tomori ejtésével 28-23-ra vezetett a Fradi, elképesztő ejtés volt! Piedade hozta közelebb a vendégeket, Szarkát kiállították az 54. percben.

46-50. PERC: Tomori góljával 24-22 volt az állás, időt kért a szlovén edző. Tomorira hívta fel a figyelmet a mester, nem véletlenül. Penezic hozta közelebb a Krimet ezt követően, őt nem tudtuk tartani, még jó, hogy Tomori 8. gólját szerezte hetesből. Kovacsicz góljával először volt három a különbség a Ferencváros javára.

41-45. PERC: Piedade egyenlített 20-20-ra, rendkívül izgalmas volt a találkozó. Szamoránszky és Martin önmaga harmadik találatukat jegyezték a meccs ezen szakaszában. Tomori, aki ezt a meccset is végigjátssza 5. gólját szerezte 22-21-nél, a közönség pedig rendületlenül biztatta a magyar csapatot. Penezic, majd Tomori lőtt irgalmatlan nagy gólt, óriási volt a küzdelem.

36-40. PERC: Szucsánszky lövése leperdült, majd Dajka szabálytalansága után hetest kaptak a vendégek: Penezic belőtte (18-17). Elek Gábor az “égre nézett” Szucsánszky hetesénél, Penezic góljánál kevésbé (19-18). Szucsánszkyé volt a 20. magyar gól, Mavsaré pedig a 19. szlovén.

A meccsen ott volt Pena és a másik sérült Zácsik Szandra is, és eljöttek a Győr csapatából is többen.

31-35. PERC: Elkezdődött a 2. félidő. Tomori kapufára lőtte az első támadást, Piedade bezzeg nem hibázott (14-16). Kovacsicz negyedik góljával szépített. Tomori egyenlített klasszikus átlövésgóllal (16-16). A 34. percben először vezetett a Ferencváros, Cziffra volt eredményes (17-16), sőt, Tomori extrapassza után Szamoránszky kettőre növelte az előnyt.

A Krim Ljubljanát a BL egyik titkos esélyesének tartják, remek légiósokból áll a csapata, és hosszú a kispad is a szlovéneknél. Mi magyarok is bírunk – legalább – egy esélyessel: a Győr szombaton hat góllal nyert a norvég Larvik otthonában.

Vége az első félidőnek.

26-30. PERC: Tomori lövése a kapusban akadt el a véghajrá elején, majd ugyanő harcolt ki hetest, amit önmaga lőtt – mellé… Kovacsicz góljával csak kettő volt a különbség a 29. perc végére. Sőt, Szamoránszky egy indítás után a lehető legjobbkor lő gólt. Félidő.

21-25. PERC: Krim-időkéréssel indult a félidő utolsó tíz perce. Piedade két Abramovich-védés után lőtte be a kipattanót (10-12). Krpez góljával megint hárommal ment a Ljubljana. Szucsánszkynak nagyon nem ment a meccs ezen szakaszáig, rendre pontatlanul lőtte el a labdát. Egészen a 24. percig, akkor az ő góljával jött közelebb az FTC (11-13). Torstensont állították ki 14-11-es vendégvezetésnél. Stefanisin viszont kivédte Szekerczés büntetőjét, és Krpez hátrányból is betalált. Tomori kozmetikázott, 12-15.

16-20. PERC: Vérten-kapufa után belemenés a túloldalon, hogy aztán egy Szekerczés-büntető következzék, eredménnyel (7-9). Szamoránszky remek találata után Piedadát állították ki. Kovacsicz Mónika egyenlített, egy lerohanás után 3-0-s Fradi-meneteléssel sikerült az egyenlítés (9-9). Továbbra is futott az eredmény után a Ferencváros.

11-15. PERC: Wörz kihasználta a rést a pajzson, de Tomori válaszolt neki (5-5). Nem tudta átvenni a vezetést a magyar csapat, ráadásul a 13. percben Wörz lemásolta első gólját (5-7). Szamoránszky szépített aztán, de Martin szemfüles volt, már majdnem elvették a labdát a bírók, mielőtt eredményes volt (6-8). Mavsar indításgólját követően Elek Gábor kért időt (6-9).

6-10. PERC: Martin lerohanással vezetett ismét a Krim (1-2), a mieink eddig pontatlanok, Tomori és Szucsánszky vállal sokat. Abramovich mutatott be bravúrt, és a hetes is kimaradt, Martin a kapufára ejtett. Tomori egyenlített a 8. percben. Martint nem nagyon tudta tartani a Fradi (3-4). Szekerczés Luca a 10. percben hetesből egyenlített (4-4).

0-5. PERC: Telt ház Dabason, ahogyan azt megszoktuk. Elek Gábor azt mondta a meccs előtt, soha nem látott nagy bravúr kell a győzelemhez. Szlovén góllal indult a meccs, a harmadik Fradi-támadásnál egyenlített Vérten (1-1). Nagy volt a rohanás, Tomori, majd a szélről a szlovének rontottak. Szucsánszky rontott ziccert, Stefanisin jól védett.

Hamarosan kezdődik a csoportrangadó, amelyen litván hölgyek a játékvezetők!

Az FTC Rail Cargo Hungaria azok után, hogy a Bajnokok Ligája első csoportköréből továbbjutott, a második csoportkörben is parádésan szerepel.

Elek Gábor együttese idegenben verte a román Valceát, majd a múlt héten Dabason a Zvezda Zvenyigorod együttesét is legyőzte. Ebbe az utóbbi örömbe jócskán keveredett üröm is, ugyanis a csapat spanyol átlövője, Nerea Pena súlyos sérülést szenvedett, megjósolni sem lehet, meddig marad ki a magyar csapat összeállításából.

A vasárnapi ellenfél, a Krim Ljubljana is százszázalékos mérleggel áll a csoportban (annak élén), így a négyes rangadójának számít a délutáni dabasi randevú.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik