Sport

Ungvári korán búcsúzott a Hungária Kupán

Nincs már versenyben magyar cselgáncsozó a budapesti Körcsarnokban zajló 50. Hungária Kupa szombati nyitónapján.

Az első versenynapon három súlycsoport, a 60, a 66 és a 73 kilogramm van terítéken, a hazai versenyzők minden kategóriában a maximális négy fővel képviseltetik magukat, így szombaton 12 magyar lépett tatamira.

A legkisebbeknél Csizovszky Ferenc, Szabó Csaba és Petka Roland hamar búcsúzott, Majer Tibor győzelemmel kezdett, ám utána ő is kikapott. A 66 kg-osoknál Gorjanácz Zsolt, Végvári Martin, Hagyó Gábor és Zámbori Bence is gyorsan elköszönt, míg a 73 kg-ban Juracsek Lászlónak és Kiss Norbertnek csak egy meccs jutott, Stadler Ádám azonban megnyerte első mérkőzését. 

A tavaly Londonban olimpiai ezüstérmes Ungvári Miklós – aki a 66 kg-ból “ment feljebb” – a litván Arturas Maiborodát ipponnal verte, majd a 16 között következett a dél-koreai Guj Man Bang. A rendes mérkőzésidő egy-egy figyelmeztetést hozott csak, így jöhetett az első értékelt akcióig vagy intésig tartó hosszabbítás. Ebben a háromszoros Európa-bajnok magyart lehúzásért megintette a bíró, így meglepetésre az Ázsia-bajnok, hétszeres Világkupa-győztes ellenfele jutott tovább.

“Vegyesek az érzéseim az új szabályok miatt, hol egymás után adják az intéseket, hol pedig alig. Talán több kellett volna ma tőlem, de hát a 73 kg-osok nem ugyanazok, mint 66-ban, lepattantam a koreai srácról. Sajnálom, hogy ennyire tellett ma” – nyilatkozta a budapesti hagyományos viadal 2003-as és 2005-ös aranyérmese.

A hazaiak közül utolsónak állva maradt, 73 kilogrammos Stadler Ádám (Honvéd-Kipex) második mérkőzésén hét másodperc elteltével ipponnal kikapott a japán Nisijama Jukitól, és kiesett.

A jubileumi Hungária Kupán 35 ország 295 dzsúdósa verseng.

Eredmények – Hungária Kupa
60 kg:
1. Sisime Toru (japán)
2. Amartuvsin Dashdavaa (mongol)
2. Kido Sindzsi (japán) és Jeroen Mooren (holland)
66 kg:
1. Dzsun Ho Cso (dél-koreai)
2. Tumurkhuleg Davaadorj (mongol)
3. Morisita Dzsunpej (japán) és Kenneth van Gansbeke (holland)
73 kg:
1. Nisijama Juki (japán)
2. Guj Man Bang (dél-koreai)
3. Bruno Mendonca (brazil) és Rok Draksic (szlovén)

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik