Sport

Fantasztikus meccsen maradt hibátlan a Győr

gorbicz-anita(430x286)(2).jpg (görbicz anita, )
gorbicz-anita(430x286)(2).jpg (görbicz anita, )

A női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében a Győri Audi ETO vesztett helyzetből állt fel, és nyert a norvég Larvik otthonában.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a középdöntős csoportelsőség volt a tét Norvégiában, ahol a Larvik a Győri Audi ETO-t fogadta, hiszen mindkét együttes hibátlan volt két mérkőzés után: a magyar és a norvég együttes is elintézte a Buducsnoszt Podgoricát és a Randerst.

A szombati találkozón azonban nem azt az arcát mutatta a győri alakulat, melyet megszoktak a csapat szurkolói. Ugyanis támadásban és védekezésben is gyengén muzsikáltak a zöld-fehérek: a hazaiak 6-3-ra és 7-4-re is vezettek, ám amikor egygólosra csökkenthette volna a különbséget Ambros Martin együttese, valami hiba mindig közbecsúszott, és a norvégok ezt megbüntették. Tegyük hozzá, a vendégek naggyá tették Cecilie Legangert, aki sorra szállította a bravúrokat a kapuban.

Aztán a 10-8-as első félidő után fordult a kocka, és a Győr játéka védekezésben és támadásban is feljavult, míg a Larvik egyszerűen nem találta a zöld-fehérek ellenszerét. Ráadásul a kapusok is szerepet cseréltek, hiszen míg Leganger egyre több ziccert engedett be, Katrine Lunde Haraldsen egyre több lövést fogott meg. Így Eduarda Amorim előbb egyenlíteni, majd RédeiSoós fordítani tudott (13-14).

Innentől kezdte végig kézben tartotta a meccset a Győr, és a hajrára teljesen felőrölte a Larvikot: a norvégok kilenc percig nem tudtak gólt szerezni, míg a magyar alakult előhúzta a kalapból Szepesi Ivettet, aki zsinórban három találatot jegyzett, így végül 24-18-ra nyert az ETO, és kilenc mérkőzés után – hat a csoportkörben, három a középdöntőben – is veretlen.

Eredmény – női kézilabda Bajnokok Ligája, középdöntő, I. csoport
Larvik (norvég) – Győri Audi ETO 18-24 (10-8)
a magyar csapat gólszerzői:
Rédei-Soós 6, Szepesi 4, Radicevic 3, Görbicz 3/3, Lekic 3, Löke 3, Korsós 1, Amorim 1


Vége, 24-18-ra nyert a Győr, és továbbra is hibátlan a Bajnokok Ligájában!

2. FÉLIDŐ

56-60. PERC: Rédei-Soós és Radicevic révén most már hattal vezet a Győr, ki gondolta volna! Lunde pedig szinte minden labdát hárít, ami felé repül. Tervel kezéről került a győri kapuba a labda, kilenc perc után született norvég gól. Rédei-Soós nagyon elkapta a fonalat, megvan a 24. is. Lunde a végén még egy hetest is megfogott.

51-55. PERC: Szepesi váratlanul gólt lőtt, ismét a Győr vezet! Parádés meccs. Szepesi ráadásul még kettőt vállal, már hárommal megy a Győr (17-20). Lunde megint véd, remekül teljesít a győriek kapusa. Radicevic a rövidet vette be, most már közel a győzelem (17-21).

46-50. PERC: Ott a 16. győri találat is. Edin egy csel után nem találta el a kaput. Koren viszont középről eredményes (16-16). Hammerseng pedig fordíttott, ám mielőtt elbízták volna magukat, Görbicz belőtt egy hetest (17-17).

41-45. PERC: Lunde remekül hárított. Most nagyon kelleneke ezek a bravúrok a győri kapustól. Radicevic ejtése ezúttal bejött, majd Lunde a kapufát is segítségül hívta a védésnél (14-15). Rédei-Soós kiültetté két percre, majd Koren lőtte be a hetest (15-15).

36-40. PERC: Az Eb legértékesebb játékosa, Anja Edin kivarrta a bal felsőt, majd Lekic is beköszönt (12-11). Majd megint Edin, és ismét Löke, így továbbra is eggyel megy a Larvik (13-12). Eduarda Amorim egyenlített! Sőt, Rédei-Soós révén már vezet is a Győr (13-14)! Blanco a norvég gólszerző (14-14).

31-35. PERC: Egy percig emberelőnyben játszhatott a Győr, de 10 másodperc után Lekic eladta a labdát, amiből azonnal betalált a Larvik. Bosszantó hiba (11-8). Löke közelről Legangerbe lőtte a labdát. A hazaiak kapusa eddig a meccs legjobbja. Rédei-Soós lövésést is blokkolta Leganger, Lekic ellen viszont most nem volt ellenszere. Löke! Gyors támadást fejezett be góllal a Győr.

Vége az első félidőnek, 10-8-ra vezet a Larvik. Sok hiábal játszik a Győr, a zöld-fehéreknek összeszedettebben kell támadniuk a fordításhoz.

1. FÉLIDŐ

26-30. PERC: Egy helyett megint három közte (9-6), ráadul Löke kiállítása miatt emberhátrányban a Győr. Megint a kapufa, ezúttal Rédei-Soós löketét hárította a léc. Na végre, Rédei-Soós (9-7). Koren ejtetett egy újabb norvég találatot (10-7). Hú Korsós mekkora gólt lőtt! Fel a bal pipába (10-8).

21-25. PERC: Lunde védte a norvég lövést, miután fent volt a bírók keze. Hammersenget megint kiszórták, ismét emberelőnyben van a Győr. Szepesire fújták be a hetest, amit Koren értékesített. Rédei-Soós szerencsére szépen lőtte át a falat (8-6). Hiba, Görbicz hetese kimaradt. Naggyá teszik a győriek Legangert.

16-20. PERC: Megvan az első beállós gólja a Győrnek, Löke volt eredményes (6-4). Ez bosszantó, egyre jöhetett volna fel a Győr, de Radicevic ejtése a kapufáról kijött, a túloldalon Hammerseng viszont nem hibázott (7-4). Heteshez és emberelőnyhöz jutott az ETO: Görbicz belőtte, közelebb zárkózhatnak (7-5). Ilyen nincs, Radicevic lemásolta előző lövését, ugyanis megint a kapufát találta el. Hihetetlen.

11-15. PERC: Bekaptuk az ötödiket is, nagyon könnyen átlövik a falat a norvégok. Görbicz lőtt megint, de a kapus védett. Sok a hiba mindkét oldalon, de Sulland megtörte a rossz sorozatot (6-2). Ambros Martin időt kért. Lekicnek megvan az első találata, ráadásul felállt fal ellen (6-3). Kovacsics szemöldöke felszakadt, miután az arca találkozott Sulland könyökével.

6-10. PERC: Előnyben a Győr Hammerseng kiállítása után. Rédei-Soós viszont csak a felsőlécet találta telibe. Na végre, ott az első győri gól: Radicevicre nem figyeltek a hazaiak, így könnyedén szerzett gólt. A másik oldalon viszont Sulland pattintott a kapuba, 4-1. Lekic egymás után két ziccert is kihagyott. Felállt fal ellen eddig hatástalanok a zöld-fehérek. Szerencsére Görbicz bevarrta a hetest, 4-2.

1-5. PERC: A Larvik kezdte a mérkőzést. Sullandé volt az első lövés, de erőtlen volt. Lunde fogta a második hazai próbálkozást is. Megvan az első gól, a hazaiak részéről Breivang talált be. Jól védekeznek a norvégok, így Görbicznek távolról kellett lőnie: a kaput sem találta el. Ellenben Blanco pontos volt, 2-0. Teljesen üresen hagytuk a sarokban Mörköt, aki átejtette Lunde fölött a labdát, 3-0.

Mindkét csapat hibátlan a bajnokságban, így igazi csúcsmeccset várhatunk.

Előzetes: A győri hölgyek nehéz mérkőzésre számíthatnak Larvikban, ugyanis a középdöntős csoportban egyedül a norvégok, és a magyar együttes tudta megőrizni veretlenségét két mérkőzés után, vagyis a csoportelsőségről dönthet a szombati találkozó.

A Győr a csoportban előbb a Buducsnoszt Podgoricát intézte el könnyedén, majd a Randers otthonában is diadalmaskodott, így már csak a 2011-es BL-győztessel nem találkozott még. A Larvik idei nyolc meccséből mindössze egyszer kapott ki: akkor épp a Ferencváros állította meg a norvégokat.

Mivel a csoportból az első kettő megy a legjobb négy közé, így Görbiczék ha nyerni tudnak, szinte már a kezükben érezhetik a továbbjutást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik