Sport

LeBron rekordot döntött, Kobe csak 4 pontig jutott

LeBron James (lebron james, )
LeBron James (lebron james, )

LeBron James az első az NBA történetében, aki hat egymást követő mérkőzésen, legalább 60 százalékos hatékonysággal jutott 30 pontig.

A minap a csapattárs, Dwyane Wade mondta azt a Miami Heat szupersztárjáról, hogy a mostani formáját elnézve nem is erről a bolygóról való, és igaza volt. LeBron James valami emberfeletti produkciót nyújt ebben az idényben, szórja a pontokat, tépi a lepattanókat, közben pedig szinte hibátlanul szolgálja ki a társait is.

A floridai csapat egy viszonylag rossz kezdés után tudott nyerni hazai közönség előtt a Portland Trail Blazers ellen, ez volt a Heat 1000. alapszakasz-győzelme. Csakhogy erre nem sokan fognak emlékezni, James ellopta a show-t.

A klasszis magyar idő szerint szerdán hajnalban ismételten beírta magát a történelemkönyvekbe, ugyanis zsinórban hatodszor volt képes arra a bravúrra, hogy legalább 30 pontig jut hatvanszázalékos hatékonysággal a mezőnyből. Emellé még kiosztott kilenc gólpasszt és leszedett hat lepattanót is, szóval ismét nagyon sokoldalúan játszott. A Miami szurkolói egyébként nem csak a győzelemnek örülhetnek, hanem annak is, hogy ezt a csapat nagy hármasa hozta össze, ugyanis James mellett a 32 ponttal és 11 lepattanóval záró Chris Bosh, valamint a 24 egysége mellé kilenc lepattanót és hét gólpasszt jegyző Wade is kitett magáért.

A játéknap során pályára lépett a Los Angeles Lakers is, amely annak ellenére be tudta darálni a Phoenix Sunst, hogy a harmadik negyedben mindössze kilenc pontig jutott, a gárda sztárja, Kobe Bryant pedig összesen egy mezőnykosarat szerzett. Meg két pontot büntetőből, azaz mindössze négy egységgel zárt – 17 éves karrierje egyik mélypontja ez ebben a mutatóban.

Most az utóbbi időben sokat bírált Dwight Howard vette a fájós vállára a brigádot, 19 ponttal és 18 lepattanóval vétette észre magát, kicsit elhallgattatva a kritikusokat is.

Eredmények – NBA, alapszakasz
Miami Heat – Portland Trail Blazers 117-104
Toronto Raptors – Denver Nuggets 109–108
Memphis Grizzlies – Sacramento Kings 108–101
Utah Jazz – Oklahoma City Thunder 109–94
Los Angeles Lakers – Phoenix Suns 91–85
Golden State Warriors – Houston Rockets 107–116

Ajánlott videó

Olvasói sztorik