Sport

A Győr jött ki jobban a hullámvasutazásból

Katrine Lunde Haraldsen (katrine lunde haraldsen, )
Katrine Lunde Haraldsen (katrine lunde haraldsen, )

A Győr női kézilabdacsapata Dániában nyert 25-18-ra a Bajnokok Ligája középdöntőjének második fordulójában.

Győri szempontból jól indult a hétfő esti összecsapás, ugyanis a Randers elég sok hibával játszott a találkozó kezdeti szakaszában, így főleg Görbicz heteseinek hála elhúzott az ETO 5-1-re. Aztán a magyar együttes bakizott párat, ezt pedig a dánok bosszulták meg, így visszajöttek a meccsbe.

Az első játékrész felétől ismét Ambros Martin lányainak akarata érvényesült, de egy újabb áramszünet miatt két gólra is fel tudott jönni a Randers, a szünet előtti jó hajrának köszönhettük, hogy 14-9 volt ide a pihenő alatt.

A második félidő elején a hazaiak játszottak jobban, majd következett egy hibákkal tarkított pár perc, amikor egyik fél sem tudott a kapuba találni. 18-11-re vezetett az ETO, amikor ismét jött egy kihagyás, a hazaiak pedig feljöttek három találatra, újra nyílttá vált az összecsapás.

A végén aztán a Győr esélyeshez méltón darálta be ellenfelét, rendezettebb lett a védekezés, Lunde nagyokat fogott a kapuban (hetest is hárított), elöl pedig Löke dobott fontos gólokat. A végeredmény 25-18 lett ide, a Győri Audi ETO KC így a Ferencvároshoz hasonlóan a második mérkőzését is megnyerte a középszakaszban.

Eredmény – női kézilabda Bajnokok Ligája, középdöntő, 2. forduló
Randers (dán) – Győri Audi ETO KC 18-25 (9-14)
A magyar csapat gólszerzői:
Görbicz 6/5, Löke 6, Lekic 3, Orbán 3, Amorim 3, Rédei-Soós 2, Radicevic, Kovacsics 1-1

 

Az alábbiakban olvasható élő, szöveges tudósításunk!

Vége a mérkőzésnek, a Győr nyert!

56-60. PERC: Aguilar gólja indította el a hajrát (17-23). Egészpályás indítással próbálkozott a dán kapus, de ezt lefülelték a győri játékosok, majd Orbán dobott kapufát, végül Lunde védése zárta ezt a pármásodperces rohanást. Orbán a sarokból járt túl Masson eszén (17-24). Hornyák könnyen felismerhető, tekintve, hogy teljesen más garnitúrájú mezben játszik, mint a többi győri játékos. Andersen idő közben gólt dobott, de Orbán szinte egyből válaszolt (18-25).

51-55. PERC: Most a kapufa segítette ki Lundét, majd az ellenakció végén Löke talált be (15-21). Ismét sikerült visszaverni a dán rohamokat, időt is kértek újfent. Lunde lepaktált a léccel, másodszor véd helyette pár percen belül. Amorim futott rá a falra, de megállíthatatlan volt (15-22). Jacobsen járt túl a győri védelem eszén, de Löke ismét beköszönt (16-23).

46-50. PERC: Egy elszórt labda után Löke dobta a lécre a labdát, majd az ellenakcióból ismét közelebb lopakodtak a dánok (14-18). Ambros Martin időt is kért. Ismét elszórtuk a labdát támadásban, ráadásul Rédei-Soóst ki is állították. Közel kilenc perce nem dobtunk gólt. Egyből be is dalálnak a dánok (15-18). Löke! Emberrel a nykából dobott gólt, plusz kiharcolt egy kiállítást is, Johansennek ráadásul össze is jött a piros lap (15-19). Görbicz egy szép csel után dobta az első akciógolját (15-20). Lunde kivédett egy hetest!

41-45. PERC: Most kicsit sok volt a pontatlanság mind a két oldalon. Ez jellemző a mérkőzés nagy részére. Jacobsen dobott gólt. Ez volt 11 perc után az első dán gól. A Győr lassan öt perce nem zörgette meg a hálót.  Dalby is betalált (13-18).

36-40. PERC: Löke harcolt ki egy hetest, Görbe pedig ezt is bedobta (11-17). Páros kiállítás a pályán, Lekicet mindez nem zavarja, nagy gólt dobott a szélről (11-18). Időt kértek a hazaiak. Lunde védett látványosat egy sarokból elengedett ejtésnél.

31-35. PERC: Megy a második félidő, a dánok indították útjára a labdát. A hazaiaké az első szó, Andersen talált be (10-14). Lekic kétszer adta el a labdát így a felvonás elején, mind a kettőből gól lett, most Kristensen talált be (11-14). Johansen megtette azt a szívességet, hogy teljesen fölöslegesen kiállíttatta magát két percre. Egyből ki is használja a fórt a Győr, egy szép labdajáratás végén Löke talált be (11-15). Ismét működött a Görbicz-Löke összejáték (11-16).

Vége az első félidőnek, hamarosan folytatjuk!

26-30. PERC: Lekic pókhálozta ki a rövid felsőt, emberhátrányból dobott gólt a Győr (8-11). Kovacsics dobott szép gólt (8-12). Megúsztunk egy kiállítást, majd Lunde védett nagyot. Most már nem úsztuk meg a kiállítást, Löke ül ki két percre. Andersen döngette meg a kapufát, majd az ellenakciónál Orbán talált be ejtésből (8-13). Kristensen egy pattintással válaszolt (9-13). Amorim! Csak nézték a védők, ő tíz méteren felugrott és kíméletlen bombát ragasztott a hálóba (9-14).

21-25. PERC: Rédei-Soós villant ismét (4-8). Ejj, Dalbyt hagytuk dobni, hát bevarrta (5-8). Löke dobását fogta a kapus, majd indította Andersent, aki nem hibázott (6-8). Nem kéne őket közelebb engedni. Például így: Dembele emberrel a nykában talált be (7-8). Orbán harcolt ki egy hetest, meg egy kétperces kiállítást. Görbicz most sem hibázott a vonalról (7-9). Aguilar dobott szép gólt, ráadásul Radicevicet is kiállították. Amorimot rángatták ketten is, de így is gólt dobott (8-10).

16-20. PERC: Lunde! Egy lövésbe vetődött bele, a labda ugyan átcsorgott rajta, de a kapufa kisegítette a győri kapust. Rédei-Soós növeli tovább a különbséget (3-7). Andersen egy bődületesen nagy gólt dobott (4-7). Kicsit döcögőssé vált a játékunk, így Ambros Martin teljes joggal időt kért. A felrajzolt figura nem jött be, de a dánok is kihagyták a maguk helyzetét.

11-15. PERC: Újabb előkészítetlen, fölészálló hazai dobás, újabb győri hetes, újabb Görbicz találat (1-5). Soha rosszabb kezdést. Dalby törte meg a Randers hosszú percek óta tartó gólcsendjét (2-5). Agren másodszor jár túl a győri védelem eszén (3-5). Görbicz dobja be az újabb hetest (3-6).

6-10. PERC: Agren egy ejtéssel egyenlített, de Lekic postafordultával válaszolt (1-2). Lunde mutatott egy nagy, spárgázós bravúrt. Löke egy szép csellel küldött el szotyiért egy dánt, majd dobott gólt (1-3). Időt is kérnek a dánok. Folytatódott a mérkőzés, továbbra is pontatlanok a hazaiak, ami nem akkora gond, Közben a Győr dobhatott hetest, Görbicz nem hibázott (1-4).

0-5. PERC: Zöld-fehérben az ETO, kékben a Randers, a magyar csapat kezdte a mérkőzést. Már az első pillanatokban keményen védekeznek a dánok. Két perc telt el eddig az összecsapásból, de gól még nem született. Na, a negyedik percben rezdült meg először a háló, Radicevic préselte be a labdát a kapuba (0-1).

Előzetes: miután az FTC-s lányok vasárnap vezéráldozattal tudtak nyerni a Bajnokok Ligája középdöntőjében, hétfőn a Győri Audi ETO KC is lejátssza második fordulós mérkőzését. Az első meccsen, a Buducsnoszt ellen simán nyert Ambros Martin együttese, míg a második körben a hullámzóan teljesítő Randers lesz az ellenfél.

A két együttes legutóbb az előző idényben találkozott egymással, akkor a dán csapat 29-23-ra nyert az első összecsapáson, majd a másodikon a magyar gárda diadalmaskodott 35-20-ra.

Az aktuális, dániai találkozón a Rába-partiaknál szerencsére mindenki hadra fogható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik