Sport

Miklós Edit korrekt szereplése a vb-n

Miklós Edit (miklós edit, )
Miklós Edit (miklós edit, )

A 19. helyen végzett Miklós Edit az alpesisí világbajnokság szuper-kombinációs számában, az ausztriai Schladmingban.

A német Maria Höfl Riesch lett a világbajnok alpesi összetettben a pénteki versenynapon, Miklós Edit pedig az előkelő 19. helyen végzett. Ez az a versenyszám, melyben tavaly Edit magyar sízőként első Világkupa-pontját szerezte, így nagy reményekkel vágott neki ennek a számnak.

A magyar induló megfelelően teljesítette a több mint 3000 méter hosszú lesikló futamot, és a 22. helyről várta a folytatást. A szlalompálya sok versenyző számára nehéznek bizonyult. Miklós Editnek sem sikerült túl jól végigmennie, de célba ért. Mivel több síző is kiesett, a magyar lány előrébb léphetett, és végül a 19. helyen fejezte be a szuper-kombinációt.

Kovács Barna, szövetségi kapitány a következőket mondta a verseny után:

„ Lesiklásban kiválóan kezdett Edit, a mérési pontoknál 10.-12. hely között jött el, de aztán kétszer is hibázott, és emiatt már nem tudta megőrizni a kezdeti pozíciót. Aztán következett a szlalom, ahol kilencedikként rajtolt. Editnek a műlesiklás nem az erőssége, ő a gyors számokban jó, azokban szerepel a Világkupa futamokon.

Bár a szuper-kombináció miatt valamennyit edzett a szlalomra is, de ezen a nehéz, jeges pályán nem tudott nagy tetteket végrehajtani, ennek ellenére szépen és okosan versenyzett. A délelőtti teljesítményét látva nagy reményekkel várjuk a vasárnapi lesikló futamot. Ha hibátlanul versenyez, egy nagyon jó eredmény elérésére is képes lehet. Egyelőre nem tökéletes az állapota, mivel megfázott, de remélhetőleg gyorsan felépül majd, és teljes értékű lesz.”

Miklós Edit tehát legközelebb vasárnap délelőtt 11 órakor kedvenc számában, a lesiklásban bizonyíthat újra.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik