Sport

A régi lendülettel, de új néven az öttusázók

Februártól Volán Fehérvár néven működik tovább azAlba Volán SC öttusa szakosztálya. Ezt Vörös Zsuzsanna szakosztály-igazgató jelentette be a Városházán megtartott sajtótájékoztatón.

Kapcsolódó cikkek

„Örülök, hogy én jelenthetem be ezt a fontos döntést, sikeres, és eredményekben gazdag éveket zártunk le Alba Volánként. Nagy megtiszteltetés, hogy megkaptuk annak a lehetőségét, hogy a város nevét is képviselhetjük, nemcsak a szívünkben, hanem most már a nevünkben is.” – mondta a klub szakosztály-igazgatója.

Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere arról szólt, hogy az Alba Volán SC eddig is a városhoz kötődött és a Vörös Zsuzsanna olimpikon nevével fémjelzett szakmai munkára is büszkék lehetnek ezen túl. „Az élsport eredményeképpen sok kisgyermek kezd el sportolni, amit a jövőben is szeretnénk segíteni. Éppen ezért a február 15-én a közgyűlés elé kerülő költségvetés tervezetében 18,5 millió forintos támogatás szerepel a Volán Fehérvár öttusa szakosztály számára. Ebből nemcsak a versenysport, hanem az utánpótlás nevelés szakmai munkájához is megteremtjük az alapot, hiszen Székesfehérvár elkötelezett emellett.” – jelentette ki a polgármester.

Tóth István társelnök azt az együttműködést emelte ki, amely már az új szakmai vezető kiválasztásánál is megvolt, és amelyet csak tovább erősít a városi névhasználat engedélyezése. „Nagy megtiszteltetés, hogy megkaptuk a lehetőséget a Fehérvár név felvételére. Feladatunk, hogy az elmúlt évtizedekben megszokott jó eredményeket hozzunk a városnak és folytassuk a következetes szakmai munkát.” – fogalmazott a klubvezető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik