Sport

Visszavágna a BL-döntőért a Győr

Az előző idény fináléjával, a Győr-Podgorica középdöntős mérkőzéssel folytatódik a magyar csapatok számára a női kézilabda Bajnokok Ligája.

A győriek szombaton fogadják a friss Európa-bajnokokkal teletűzdelt Buducsnoszt gárdáját. A két együttes a legutóbbi BL-döntőben találkozott, akkor a Győr Veszprémben 29-27-re nyert, majd a podgoricai visszavágón 27-25-re kikapott, így az idegenben lőtt kevesebb gól miatt lemaradt a legrangosabb sorozat trófeájáról.

A szombaton 16 órakor kezdődő mérkőzésen a Buducsnoszt minden bizonnyal nem számíthat majd két legjobbjára, Majda Mehmedovicra és Jelena Gjorgijevskára, így ez a Győr felé billentheti a mérleg nyelvét, ugyanis a zöld-fehéreknél mindenki bevethető.

Ambros Martin, az ETO vezetőedzője a csapat honlapjának elmondta, szerinte sikerült együttesének elérnie a csúcsformáját.

“Remélem, igen, de addig még van időnk, és több dolog is befolyásolhatja, például sérülések, amelyek a közelmúltban is értek bennünket. Ha minden rendben zajlik, ahogy elterveztük, akkor teljesíteni fogjuk. De ami a legfontosabb: miközben a jövőről beszélünk, nap mint nap keményen kell dolgoznunk, hogy a következő edzésre megpróbáljunk még jobbak lenni.”

A szakvezetű szakszavúan ugyan, de nyilatkozott a monenegróiak elleni taktikáról is: “Egyrészt mi legalább olyan agresszívek leszünk mint ők. Másrészt – és ez a legfontosabb – az intelligenciánkat fogjuk használni!”

A Győr és a Buducsnoszt mellett az I. csoportban szerepel még a norvég Larvik és a dán Randers, előbbi a nyitómeccsen 25-19-re nyert.

Szombaton még egy magyar együttesért izgulhatunk: a női KEK nyolcaddöntőjében a Vácra nehéz ellenfél, a BL-ből átkerült horvát Koprivnica vár. Ezt a találkozót Kaproncán rendezik, 14:15 órától.

A Buducsnoszt játékoskerete
Kapusok: Bralo, Vukcevic, Woltering
Mezőnyjátékosok: Bozovic, A. Bulatovic, Cvijic, Despotovic, Georgijevskaja, Jezic, Knezevic, Lazovic, Mehmedovic, Mendy, Miljanic, Nikolic, Pavicevic, Perovic, Trifunovic, Zivkovic.
Vezetőedző: Dragan Adzic.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik