Sport

Felélesztenék a kajakpólót

Új lendületet kaphat a kajakpóló sport Magyarországon. Prekel Daniel szakágvezető nagy tervekkel vág neki a 2013-as esztendőnek.

A sportvezetőnek hála újraszerveződik a sportág, amely az AVSE, a Nagymaros és az Oroszlány (Vért SE) csapataira támaszkodva hamarosan ismét nagy nemzetközi versenyen bizonyíthat.

„Az elmúlt két évben az utánpótlás bővítésére, építésére fókuszáltunk” – mesélte a hazánkban letelepedett, egykor német válogatott Prekel Daniel.

“A toborzás és a kezdeti lépések után sikerült egy húszfős gárdát megtartani a sportágnak, belőlük áll az U21-es válogatott keret magja, amellyel hosszú távon szeretnénk tervezni. Ám ők még fiatalok, rutintalanok ahhoz, hogy induljunk velük a 2013-as poznani Európa-bajnokságon.

Szerencsénkre azonban több korábbi válogatott játékos jelezte, hogy visszatérne a sportághoz, afféle húzóerőként csatlakozna a fiatalokhoz. Ilyen például a Bundesligában is szereplő Nagy Krisztián, valamint az AVSE-s Csornai Ádám, akik mellé Németországból sikerült elhozni és honosítani a testvéremet, Bastian Prekelt” – folytatta Prekel Daniel.

Bastian Prekel a német válogatott tagja volt, és a világ legjobb játékosai közé tartozott. Munkahelyi elfoglaltsága miatt befejezte az aktív játékot a német válogatottban és a Bundesligában, ám most új motivációt talált abban, hogy segítse a kajakpóló felépítését Magyarországon.

“Jelenleg tizenhat fős a felnőtt és utánpótlás keret, amelyet Futó Zsolttal közösen irányítunk, és az első edzőtáborok alapján kijelenthető: sokra viheti majd ez a válogatott. A sportágat szeretnénk fejleszteni, örülnénk neki, ha minél több egyesületben kedvet kapnának a csapatépítéshez, és az AVSE, a Nagymaros és az oroszlányi egyesület mellett mások is foglalkoznának szabadidős szinten ezzel a sportággal” – fogalmazta meg vágyait Prekel Daniel.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik