Sport

Könnyedén jutott elődöntőbe a címvédő Veszprém

Iman Jamali (iman jamali)
Iman Jamali (iman jamali)

Az MKB Veszprém férfi-kézilabdacsapata Tatán nyert 42-16-ra a Magyar Kupa negyeddöntőjében.

Mivel az MKB Veszprém a másodosztályú Tata otthonában vendégeskedett, a sorozat szabályai miatt ebben a párharcban csak egy mérkőzés döntött a továbbjutásról. A hazaiak az első percekben igen szívósan játszottak, 4-4-ig így pariban voltak nevesebb ellenfelükkel szemben, ám Sulic találata után kezdett ellépni az MKB.

A szünetben már tíz volt közte, 20-10-re vezettek a vendégek, akik a második harminc percben mindössze hat gólt engedélyeztek a Tatának. Carlos Ortega fiai ugyanakkor tovább támadtak, ez a második félidőben újabb 22 találatot eredményezett (Iváncsik Gergő, Mirsad Terzic és Iman Jamali is hattal zárt), a vége így 16-42 lett.

A nagy rivális Pick Szeged élvonalbeli ellenféllel, a Gyöngyössel találkozott, így ez még csak a párharc első felvonása volt. Skaliczki László együttese mindenesetre semmit sem bízott a véletlenre, 15-9-es első félidő után 32-18-ra nyert és kényelmes helyzetből várhatja a február 19-i visszavágót.

Az NB II-es Kalocsa és az NB I/B-s Balassagyarmati Kábel SE negyeddöntős találkozójára március 6-án kerül sor, a továbbjutásról egyetlen összecsapás dönt.

Eredmények – férfikézilabda Magyar Kupa, negyeddöntők

Férfi MK, negyeddöntő:
Tatai AC (NB I/B)-MKB Veszprém 16-42 (10-20)
A továbbjutásról egy mérkőzés döntött.

1. mérkőzés:
Pick Szeged – B.Braun Gyöngyös 32-18 (15-9)
A visszavágót február 19-én rendezik Gyöngyösön

Grundfos-Tatabánya – Csurgó 31-32 (14-13)
A visszavágót március 6-án rendezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik