Sport

Mike Matusow az NBC Heads Up bajnok

póker (póker, )
póker (póker, )

A döntő heads upban Phil Hellmuthot legyőzve szerezte meg Mike Matusow az NBC Heads Up bajnoki címet és – nem mellesleg – az első helyért járó 750 ezer dollárt.

Múlt hét elején vette kezdetét az NBC National Heads Up Poker Championship, a 64 induló játékos közül idén Mike Matusow emelkedett ki, aki ellentmondást nem tűrően szerezte meg a bajnoki címet és a vele járó 750 ezer dollárt – írja a Poker.hu.

A világ legjobb párbaj-specialistái gyűltek össze az amerikai televíziós csatorna, az NBC évente megrendezésre kerülő National Heads Up Poker bajnokságára.

Olyan neves zsugások fizették be a 25 ezer dolláros nevezési díjat, mint Antonio Esfandiari, Jonathan Duhamel, Daniel Cates, Vanessa Rousso, Shaun Deeb, Barry Greenstein, Michael Mizrachi, Mike Matusow, Phil Laak, Phil Ivey, Bertrand Grospellier, Tom Dwan, Doyle Brunson, Liv Boeree, Jason Mercier és korunk legnagyobb pókeres sztárja, Viktor Blom sem maradhatott ki az indulók mezőnyéből.

A sorsolás alapján négy különböző ágon folytak a párharcok (treff, kőr, pikk és káró), és minden nap egy fordulót játszottak. A 64 fő így 32-re, majd 16-ra fogyatkozott, és így tovább, míg a pikk ágról Mike Matusow és a kőr ágról Phil Hellmuth be nem jutottak a végső Heads Upba.

Bár mindenki a 13-szoros világbajnok Hellmuth győzelmét várta, Matusow jobban bírta az idegek csatáját. Az utolsó partiban a K-J-2-6 turnnél jártak, amikor is Matusow allin ment 8-4 egyszínű lapokkal, Hellmuth K-T-el megadott.

A riverre azonban megérkezett Matusow ötödik színe, így ő szerezte meg a bajnoki címet. A győzelem 750 ezer dollárt ért, Hellmuth 300 ezerrel vigasztalódhatott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik