Sport

Bravúrra készül a Fradi a BL-ben

Nem elégszik meg a Bajnokok Ligája nyolcas középdöntőjébe jutással a Ferencváros női kézilabdacsapata, hanem további bravúrokra készül.

Elek Gábor vezetőedző kitért rá, hogy együttese nehéz, de kellemes feladat előtt áll. Mint mondta, a legjobb nyolc közé jutást már teljesítették, mostantól pedig eldől, hogy „tovább tudják-e álmodni a csodálatos őszt”.

„Látni kell, hogy az ellenfelek sokkal erősebbek, mint az eddigiek – szögezte le a tréner a csapat keddi évnyitó sajtótájékoztatóján. – Megítélésem szerint a Valcea a világ legerősebb keretével rendelkezik, de a Ljubljana is komoly csapat, főleg, hogy a sérültjei felépültek. A Zvenyigorod pedig ahhoz képest lett erősebb, hogy a legutóbbi KEK-menetelés során kettős győzelemmel jutottunk rajta túl.”

Hozzátette: ha nem sikerül az újabb bravúr, akkor sincs baj, vagyis nem raknak „BL-terhet” a játékosok vállára.
„Persze mindent megteszünk, hogy magyar elődöntő vagy döntő legyen a Bajnokok Ligájában” – utalt Elek arra, hogy a másik középdöntős csoportban szerepel az előző idényben finalista Győri Audi ETO KC.

Az előző két KEK-kiírásban diadalmaskodó zöld-fehérek a középdöntőben szombaton a döntőbe vágyó román Oltchim Valcea otthonában lépnek pályára, majd egy héttel később fogadják az orosz Zvezda Zvenyigorodot, február 17-én pedig a szlovén Krim Ljubljanát. Aztán márciusban jöhet újból ez a három ellenfél, ellentétes pályaválasztói joggal. A Ferencváros a hazai BL-meccseit Dabason rendezi.

Az biztos, hogy sérülése miatt Zácsik Szandra késő tavaszig nem játszhat. Vele és Cifra Anitával az FTC most hosszabbított három évet. Mindkettőjüknek a szezon végéig élt a korábbi megállapodása. 

Zácsik elmondta, bízik benne, hogy nem kell a jósolt öt hónapot kihagynia, és már előbb visszatérhet. 
Kökény Beatrix ügyvezető igazgató jelezte, hogy Deáki Dórának, Kovacsicz Mónikának és Pastrovics Melindának ugyancsak a nyáron jár le a szerződése, velük tárgyalnak a folytatásról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik