Sport

Ismét a győzelem ösvényén

Innsbruckban megszerezte a SAPA Fehérvár AV 19 első győzelmét az EBEL középszakaszának második fordulójában.

Az első harmad leginkább arról szólt, hogy melyik csapat tölt több időt a büntetőpadon. Ezt ugyan a Volán nyerte, de legalább megúszták kapott gól nélkül. Igaz ők sem lőttek egyet sem. A folytatásban pontosan a találkozó közepéig kellett várni az első találatra, amelyet a fehérváriak értek el Vas Márton révén, Sofron István közreműködésével. Aztán a 36. percben előnyből egyenlítettek a vendéglátók, Aaron Fox ezúttal is hű maradt önmagához, a rutinos, 36 esztendő amerikai idei 13 gólját lőtte. Stefan Pittl átadása után.

A záró húsz perc azonban a Voláné volt! A harmadik sor immár másodjára volt eredményes, Vas megint Sofron asszisztjából lőtte be a vezető gólt. Majd az 52. percben Magosi Bálint egy kipattanó korongot értékesített. És még nem volt vége! Alig négy perccel a befejezés előtt a sérüléséből visszatérő Kovács Csaba használta ki a hazai védelem betlijét, bebiztosítva ezzel a kék-fehérek győzelmét.

A SAPA Fehérvár AV 19 legközelebb vasárnap Salzburgban lép jégre, ezért most haza se jön a csapat, hanem Ausztriában marad, és készül az összecsapásra.

Jegyzőkönyv:

HC TWK Innsbruck „Die Haie” – SAPA Fehérvár AV 19 1-4 (0-0, 1-1, 0-3)

Innsbruck, 1800 néző

Vezette: Graber, Kellner, Dreier, Ettlmayr

HC TWK Innsbruck: Machreich – Insana (1), Pittl (1), Höller, Bartlett, Schennach B. – Manavian, Switzer, Mössmer, Lemieux, Echtler – Stern, Pedevilla, McGregor, Fox 1, Hörtnagl – Lindner, Steinacher, Steiner, Schennach V. Vezetőedző: Daniel Naud

Sapa Fehérvár AV19: Munro – Sille, Orbán, Magosi 1, Bailey (1), Mihály Á. (1) – Pratt, Durco, Banham, Sikorcin, Benk – Horváth A., Hetényi P., Sofron (2), Vas M. 2, Kovács Cs. 1 (2) – Tokaji, Pozsgai, Novak, Metcalfe, Németh A. Vezetőedző: Jan Neliba

Kiállítások: 10 perc illetve 10 perc

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik