Sport

Egy gól is elég volt

A SAPA Fehérvár AV 19 idegenben próbálja visszahozni a Ljubljana ellen elvesztegetett pontokat, először Innsbruckban nyertek a kék-fehérek.

Jégkorongban az egygólos meccs ritka, mint a fehér holló. Ráadásul jóformán a kezdést jelző dudaszó után szerezte meg a vezető, és egyben a győztes találatot a Volán. Mindössze kilencven másodperc telt el az összecsapásból, amikor Juraj Durco Kovács Csaba passzából bevette Patrick Machreich ketrecét. A folytatásban kiegyenlített volt a találkozó, bár a vendéglátók hat emberelőnyhöz jutottak, de egyet sem tudtak ezek közül kihasználni. A végén több mint egy percre levitték kapusukat is, ám a ragyogó formában védő Bálizs Bence százszázalékos teljesítménnyel jöhetett le a jégről, 41 lövést hárítva.

A fehérváriak a hetedik helyen állnak a tabellán, legközelebb, pedig vasárnap a Villach csapatához látogatnak.

Jegyzőkönyv:

HC TWK Innsbruck – Sapa Fehérvár AV19 0-1 (0-1, 0-0, 0-0)
Innsbruck, 1800 néző

Vezette: Graber (osztrák), Potocan (svájci), Hofer, Hollenstein (osztrákok).
HCI: Machreich – Pittl, Insana, Fox, Bartlett, Höller – Switzer, Manavian, Echtler, F. Lemieux, Mössmer – Pedevilla, Stern, Hanschitz, McGregor, B. Schennach – Lindner, Hörtnagl, V. Schennach, Steinacher, Steiner. Vezetőedző: Daniel Naud.
Sapa: Bálizs – Orbán, Sille, Magosi, Bailey, Benk – Pratt (1), Durco 1, Kovács Cs. (1), Johansson, Banham – Hetényi P., Horváth A., Ladányi, Vas M., Sofron, Pozsgai, Hajós, Metcalfe, Sikorcin, Mihály Á. Vezetőedző: Jan Neliba.

Kiállítások: 4 perc illetve 12 perc

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik