Sport

Viszonválasz a klub részéről

Felkorbácsolta az indulatokat a BSE edzőjének nyilatkozata, miután legyőzték szombaton a Fehérvár KC-t. A klub közleményben reagált.

Kapcsolódó cikkek

Papp György, a BSE edzője a következőket mondta a találkozó után: „Ezt a mérkőzést a csapatomnak és a magyar edzői karnak ajánlom.” Ez az ominózus mondat verte ki a biztosítékot a fehérváriaknál, Balássi Imre, a Köfém SC elnöke szerdán adta ki állásfoglalásukat.

„A hétvégi Budapest SE – Fehérvár KC NBI-es női kézilabda-mérkőzésen kétgólos, megérdemelt hazai siker született. Ez a meglepő eredmény elsősorban a fehérvári csapat elfogadhatatlan teljesítményének köszönhető, sajnos több meghatározó – köztük nagynevűnek tűnő – játékosunk nyújtott kritikán aluli teljesítményt, aminek nem lehetett más következménye, mint a hazai együttes váratlan, de abszolút megérdemelt sikere. Az eredmény azért is fájó számunkra, mert az elmúlt fordulókban remek játékkal, bravúros győzelmeket arattunk.

Gratulálunk a hazai csapat valamennyi játékosának kiváló teljesítményéhez! Ugyanakkor nem tudunk elmenni szó nélkül amellett, hogy a BSE vezetőedzője a mérkőzést követő nyilatkozatában újra felszínre hozott egy lezártnak tűnő, a magyar edzők szűk körében uralkodó nézetet, miszerint feleslegesen, a magyar edzők kárára jelentek meg külföldi szakemberek a hazai kézilabdázásban.

Véleményünk szerint a magyar kézilabdának igen is jót tesz – bár sok, felkészült, sikeres edzővel rendelkezünk –, hogy a belterjessé válást a külföldi szakemberek érkezése megállította, új impulzusokat adtak, és reményeink szerint még motiváltabbá tették a magyar szakembereket. Ezen edzők mindegyike sikeres, komoly kézilabda-kultúrával rendelkező országból érkezett. Kedvenc sportágunk szempontjából rendkívül fontos, hogy a méltán világhírű és elismert magyar kézilabda a fentebb említett szakvezetők érkezésével még sikeresebb legyen azáltal, hogy a külföldi trénerek által képviselt új, más munkamódszerek magukban hordozzák a továbbfejlődés lehetőségét.

Még egyszer gratulálunk a BSE csapatának, az edzőnek további munkalehetőséget és sikereket kívánunk, szívből reméljük, hogy a XIII. kerületen kívül is megismerik szakvezetői tevékenységét.“

Ajánlott videó

Olvasói sztorik